Край на магазините за левче
Магазините тип „Всичко за 1 лев“ нашумяха ударно преди близо 15-16 години
Цяла мания е на път да си отиде завинаги. Фикс идеята да преровиш и да се оборудваш за без пари със стоки ментета и некачествени домакински уреди вече ще бъде крайно трудна за осъществяване. Иде краят на магазините за левче. Все повече китайски дюкяни вече са затворени, а други отдавна са се отказали най-евтината стока, която да продават, да бъде само 1 лев, пише столичен ежедневник, цитира bnews.bg.
Магазините тип „Всичко за 1 лев“ нашумяха ударно преди близо 15-16 години. Бедното население съвсем естествено като хипнотизирано гледаше евтинията, игнорирайки „благоуханието“, което се носи на влизане. С 1 лев в джоба всеки се чувстваше направо милионер, влизайки да си закупи най-необходимите стоки за бита. И не само това.
Магазинчетата често са ставали арена на сблъсък между разгорещени домакини и млади моми, готови да си скубят косите до откат в името на това за тях да отиде последното огледалце в комплект с червило. Баби дори са размахвали бастуни една срещу друга, за да докопат пакет от 8 тоалетни хартии само за 1 левче.
Естествено никой не е оставял само лев за желан продукт. „Изкушението дебне отвсякъде“, коментират редовни клиентки. Причината за това се подразбира – в китайските магазинчета просто има всичко. От калпави електроуреди, които могат да гръмнат при ползване над 5 минути, имитираща порцелан посуда до парфюми със сносна миризма, която за секунди се примесва с едрите капки избила пот. А българите грабеха ли грабеха, клиент да остави под 5 лева никога не се е случвало.

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1