"Стига с този популизъм, един депутат наистина е по-важен за държавата от един полицай". Това коментира министър Лиляна Павлова около разгорялата се дискусия трябва ли и народните избраници да получават по 20 заплати при пенсиониране.
"Спрете емоции и помислете - всеки катаджия или квартален, взима 20 заплати като се пенсионира. А животът ви повече ли зависи от него, или от ваши депутат? Депутатите не са ли хора, не вършат ли работа? Трябва ли да ги обричаме на мизерни пенсии? Какво са 20 заплати за 240 човека? Троха в бюджета. Но не искаме ли достойни старини за онези, които коват законите и изграждат страната ни?" - попита реторично Павлова.
Припомняме, че преди 2 седмици тя направи остра забележка към 85 годишна старица, която попита ще се вдигнат ли пенсии, че 200 лв. за нищо не стигат. Тогава Лилето я посъветва да се хване на работа, а не да мрънка постоянно за пари.
Идеята да се дават 20 заплати при пенсиониране на депутатите излезе от законопроект за промяна в правилника на НК, внесен от ГЕРБ. Мотивите са, че народните избраници вършат отговорна работа и заслужават повече възнаграждение за труда си.
"Аз съм министър, на мен не ми тече стаж като депутат. Няма да взема никакви заплати. Но мисля за обикновените, онеправдани хора, които винаги са на топа на устата и ги плюят за всичко" - убедено коментира Лилето.

 /bgtrollnews.blogspot.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1