Циганската напаст в Бургас отдавна е извън контрол, а бездействието на институциите кара мургавите индивиди да се чувстват безнаказани. Преди по-малко от час две от циганетата, които всекидневно създават проблеми в центъра на града, извадиха нож на деца.

Само бързата намеса на Стефан Петров от Организацията за закрила на българските граждани предотврати по-сериозен инцидент.Burgas24.bg публикува разказа на родолюбивия българин без редакторска намеса.

Какво се случи преди 30 минути в центъра на град Бургас...
Вчера цигани в бургаски квартал удариха с камък полицай, днес цигани вадят нож на български деца. Алооо, къде е държавата???

Преди около 30 минути вървя до градинката на Стария съд или площад "Жени Патева", както други го знаят. В градинката има нещо като беседки и в една от тях имаше седнали няколко момчета и момиче на около 16-18 години. Седяха си и си говориха.

Двамата цигани минаха покрай тях и им казаха нещо, след няколко крачки пак им казаха. Момчетата отвърнаха и им казаха да се махат по пътя си, но циганите продължиха да се заяждат. Момчетата скочиха и отидоха до тях и си размениха реплики. Единият от циганите извади нож, но едното момче не го вия и тръгна към него. В последния момент извиках, че има нож и момчето се спря. Секунда по-късно и момчето можеше да лежи в локва кръв.

Подгониха циганите и всички тръгнаха надолу по улица "Фердинандова". Циганите изскубнаха едно дръвче, за да вземат коловете, с които се подпираше, но бяха вързани един за друг и не успяха, а само го изскубнаха. Събраха се много хора, две коли спряха, някаква жена и мъж се развикаха, но никой не хвана циганите, не се обади на 112 или да предприеме други мерки да защити българските деца.

Циганите продължиха посока градинката на Старата поща, а аз тръгнах след тях. Звъннах на 112 и полицаите дойдоха за минути, за което искрено им поднасям моите поздравления. Показах им циганите, които бяха спрели зад Старата поща, полицаите ги провериха, аз дадох документ за самоличност и телефонния си номер, за да съдействам, ако се наложи.

Циганите бяха хвърлили ножа и тогава разбрах, че са две момичета, а преди това едното го мислех за мъж. Бяха пияни или дрогирани и казаха на полицаите, че отиват за лепило. Направих две бързи снимки, за да се предпазят хората ако ги видят, а и да знаят, че ако нещо се случи са въоръжени и опасни.

Двете циганки за високи около 165 см, леко трътлести и едната прилича на мъж. Млади са, но точните им години не мога да ги определя, но полицаите ги знаят кои са. Започнаха да ме заплашват, да ме псуват, да казват какво щяло да ми се случи и т.н. Това е един от много малкото моменти, в които упреквам общината, че е сложила камери на някои места...

В центъра на град Бургас често 
има проблеми с цигани и проблемните места се знаят, но общината не взема мерки. Вчера удариха полицай с камък (не за пръв път), днес извадиха нож на дете (пак не за пръв път), утре ще убият някой (отново не за пръв път).

Докога община, институции и държава ще мълчат по циганския проблем, докога българите ще сме жертва на тези същества, докога разни управляващи ще покровителстват тази престъпна сган, докога обществото ще бездейства? ДОКОГА?

Споделете поста, за да се види какво се случва в "Най-добрия град за живеене", за да могат хората да се предпазят от тези и други цигани, за да могат институциите да се задействат, а не да продължават да остават безучастни към циганските престъпления срещу българи и български деца.

Спасението е в обединението!
ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ👇
loading...

0 коментара:

Публикуване на коментар

АРХИВ 2

АРХИВ 1