...................................................................................................................................................................
Работници в супермаркет признаха, че шефовете им ги принуждават да накисват месото във вода и да го перат преди да го нарежат и поставят под витрините за продажба. Идеята е то да изглежда свежо, розово и апетитно.
Като че ли животното е заклано и разфасовано преди броени часове. В същото време в над 90 на сто от магазините, предлаганото месо, преди да се превърне в прясно, дълго е лежало вкочанено в лед.
Двама студенти, работили в известен супермаркет разказват как перат месото с накисване преди да го пуснат на пазара. Разкритията им направо смразяват кръвта. Според тях потребителите дори не подозират какво ядат. Месото се размразява, после се накисва за известно време с някакъв уж безвреден препарат.
После се отцежда добре и става като от прясно заклано животно. Дори опитни готвачи могат да бъдат заблудени, казват служители. Залежалите по витрините мръвки пък се мариноват с подправки и масла и отново се връщат в търговската мрежа. Дъхът се убива с билки, а клиентите с радост купуват залежалото месо, без дори да подозират какво занасят в домовете си.
От най-старата животинска стока се прави кайма. Дори готовите кебапчета и кюфтета излизат от нея. Контрол върху пробутването на старо месо за свежо е почти невъзможен. Никой не може да каже колко дълго е било замразено, след като премине специалната обработка.

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1