За кой ли път ще публикувам това и никаква реакция никъде! Вие които само гледате това и си траете, без да го споделите и подминавате, сте си си заслужили съдбата да Ви вземат два хляба на всеки 10. Като се прибавят и ДОД 10% върху всеки лев който получавате стават 3 хляба на всеки 10.
 Вие в парламента хора ли сте или . . . . ?
Вие господа журналисти изроди ли сте или малоумници? Всъшност сте си послушни магаренца! ЕК ли ви забранява при уловията които виждате на снимката да свалите ДДС върху храните, за да не е по евтин един хляб в Била на територията на Европа от тази в България?
 Или защото сме по богати да си плащаме скъпия хляб. Гледам една идиотка тази сутрин говори за изхвърлените храни, направо е жалка на фона на всичко което може да каже за онези които накрая на месеца не могат да си позволят и хляб.
Но няма скапаната журналистка да се сети да попита защо ДДС върху храните е такова? Жалко е че под такъв профил трябва да коментирам така.
Но кажете как да коментирам и политици и журналисти днес?
.........................................................................................................
България въведе ДДС на 1 април 1994 г. със ставка от 18%. Две години по-късно - от 1 юли 1996 г., ДДС бе увеличен до 22%, а от 1 януари 1999 г. ставката падна до 20%, колкото е и сега.
България е единствената страна не просто в ЕС, а и в цяла Европа, където няма диференциран ДДС за храните. В една от най-богатите държави в ЕС – Малта, то е 0%. В другите еврочленки е до 10 на сто, независимо от факта, че в повечето от тях ДДС е с по-висока пълна ставка, отколкото е в България (20%). Причината е ясна: навсякъде в Европа правителствата желаят бедните хора да не бъдат гладни и да могат да си позволят основните хранителни продукти.
Трябва да се има предвид, че навсякъде – дори в Черна гора и Сърбия, които дори не са членки на ЕС, минималните пенсии са значително по-високи, отколкото у нас – в повечето държави е в пъти. Същото важи и за минималните заплати. В държавата с най-високи доходи в ЕС Люксембург ДДС на храните е само 3%, колкото е и в бившата ни братска по линия на соцлагера Полша, която днес е светлинни години преди нас.

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1