Националният детски екологичен комплекс в Ковачевци преустановява своята дейност от 1 януари 2019 г. За неопределено време там ще работи само орана и един домакин. За това съобщи кметът на община Ковачевци Васил Станимиров.
До него и до общинския съвет е изпратено заявление от началника на базата гл. експерт Варяна Атанасова за намаляване на таксата смет, която Комплексът дължи на общината.
Комплексът е открит официално на 23 септември 1984 г. Построен е за нуждите на казионната детска пионерска организация и е съществувал като поделение на ЦК на ДКМС до 1989 г. След промените и закриването на пионерската организация става поделение на Министерството на образованието. През 2014 г. в базата бяха настанени мигранти, а след тяхното напускане, базата беше ремонтирана със собствени средства едва през 2016 г, пише „Градски вести“.
Това е поредното доказателство, че по-лош стопанин от държавата НЯМА. След Профилакториума (отново държавен), който както разбрахте го дадоха на търг за разпродаване, след Стоматологията, която се разпродава също, след всичко, което е останало държавно и единственото, което става е да СЕ КРАДЕ и РАЗРУШАВА, така и Детския комплекс в Ковачевци отива в боклука.
Поредният паметник на успешното държавно управление!
Да, разни комунисти, ще ви обясняват, че частното е също лошо. И ще дадат за пример Ковачки и други подобни. Но това не е частно, господа комунета. Това са Вашите марионетки, с които грабите държавата. Те нямат нищо общо нито с думата „частно“, нито с думата „бизнес“.
Знаем, че българинът много обича да се оставя на държавата. Той децата си е хвърлил на държавата и не го интересува какво става. Той майките си -пенсионери ги хвърли също, там няма какво да коментираме. Вижте колко млади хора мечтаят за държавна работа. Те оставят животите си там – на служба, пълна с интриги и ниска заплата. Затова после, когато станат на 65 години са недоволни от живота. Какво остава за сградите? Какво остава за дейностите?!
Сбогом, Ковачевци! Поредният паметник на успешното държавно управление!
'
ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ👇

0 коментара:

Публикуване на коментар

АРХИВ 2

АРХИВ 1