Бургерите - някога смятани за типична храна за американците, днес са част от ежедневните хранителни навици за хората в световен мащаб. Това е така, те са лесни за приготвяне и могат да се консумират по време на работа! Много малко от нас са запознати с факти за тази интересна храна. Foodpanda, разкри няколко интересни факти за бургерите, а вие вижте, колко от тази информация ви е била известна.
Самото име е Хамбургер. Името Хамбургер е получено от хамбургски пържоли, които са въведени в САЩ от немски имигранти. Хамбургерът не е бил много популярен до въвеждането му на световния панаир на Сейнт Луис, проведен през 1904 година. Глобално на година се консумират около 400 млрд. бургери за една година. Най-големият бургер тежи 3591 килограма. Хамбургерите и чийзбургерите представляват 71% говеждото месо. През 1921 г. е открит първият ресторант за бързо хранене, който продава хамбургери само за 5 цента!
60% от продадените в цял свят сандвичи всъщност са бургери. Соня Томас държи световния рекорд за ядене на чийзбургер „Голям татко“ с тегло 9 килограма за точно 27 минути.

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1