Наскоро световноизвестния готвач Джейми Оливър, спечели ощеедно дело, срещу още една отнай-големите компании за бързо хранене в света. Той разкри ужасната истина от какво се приготвят „вкусните“ продукти на kfc, съобщава www.luxuryangdglamor.com Според изявленията на Джеймс, продуктите, получени в kfc, в действителност, не може да бъдат наречени … храна. Месото за пилешки хапки, zinger и други стоки, се приготвя от говежда мазнина и се измива в амониев хидроксид. Процедура, която сериозно вреди на човешкото здраве.
Според Оливър, веригата използва продукти, които даже куче не би яло, като ги прави пригодни за консумация от човек. Възмутителна е не само измамата, но и фактът, че амониевият хидроксид е отровен за човешкия организъм. Освен това, продуктите се и оцветяват изкуствено. В Англия и Ирландия амониев хидроксид не е бил използван за говеждо месо смес, тези страни, избирали прясно месо от земеделски производители.
След кампанията си, Джейми Оливър, е успял да спечели делото, kfc е признал „вината“ и отстранява амониев хидроксид от производството на смес за говеждо месо. В САЩ използването на амониев хидроксид е одобрен от Министерството на земеделието на САЩ, и потребителите не са информирани за използването на тази процедура.
xaknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1