Софийски градски съд разглежда в този час мярката на 22-годишния Кристиан Николов, който под въздействието на наркотици, причини смъртта на журналиста Милен Цветков след брутална катастрофа, навръх Великден. Обвиняемият не е в Съдебната палата, връзка с него е осигурена по Скайп.
Припомняме, в кръвта на младежа са открити 4 наркотика. Според експерти джипът се е движел с поне 140 км/ч. Днес прокуратурата преквалифицира обвинението спрямо Николов, като на същия е предявено ново, по-тежко обвинение за извършено от него умишлено престъпление по чл. 342, ал. 3, б. "в", във връзка с ал. 1, пр. 3 от НК, съобщиха от държавното обвинение. Прокуратурата поиска налагане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на извършителя на престъплението - "задържане под стража".
Според прокуратурата има вероятност обвиняемият да се укрие и извърши друго престъпление. От своя страна защитата на Николов - адвокат Любомир Таков, поиска да не бъде уважено искането на прокуратурата, тъй като смята, че няма събрани достатъчно доказателства за авторство на престъплението, предаде Novini.bg.
 “Не може да се счита, че е установена личността и че именно моят клиент е управлявал автомобила”, каза той. Според адвоката не е ясно дали смъртта на пострадалия е настъпила заради удара или заради изваждането му от очевидци на тротоара и действията, които са оказали при първа помощ.
 Адвокатът оспорва и авторството на деянието. Той смята, че няма събрани категорично доказателства, че именно Николов е управлявал автомобила. Защитата е категорична, че Николов няма да се скрие и извърши друго престъпление,  има чисто съдебно минало и трайни връзки в България. Адвокатът поиска по-лека мярка - домашен арест и парична гаранция.
Обвиняемият Николов заяви пред съда последни думи: ”Умолявам съда за по-лека мярка. Нямам намерение да се укрия или да извършва друго престъпление.”
Той помоли да му бъде дадена възможност да продължи образованието си. Според експертизите, скоростта на автомобила е била изключително висока и несъобразена с подадения сигнал, обясни съдията.

2 коментара:

  1. Самият той казва: Нямам намерение да се укрия, или да извърша ДРУГО престъпление.

    ОтговорИзтриване
  2. Kupil si e Pilot i daje niama kakvo da si prodaljavasch sledvaneto ste si kupisch diplomata kato izletesch ot centralnia ..ama ti si zavarschil obrazovanieto si vece ubiec i narkoman

    ОтговорИзтриване

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1