Полет със самолет от гледна точка на екипажа и от гледна точка на пътниците са две напълно различни неща. Докато първите знаят всичките му тайни, вторите дори не подозират за съществуването им.

Френският сайт Sympa-Sympa.com публикува десет съвета от стюардеси, за да пътувате максимално комфортно в самолета.
1. Не се страхувайте да искате повече храна


Храната, сервирана на борда, има много ограничен срок за съхранение, защото пристига вече приготвена в самолета. Всички храни се унищожават веднага след приземяването, така че ако все още изпитвате глад, не се колебайте да поискате второ сервиране.

2. Проверете дали имате спасителна жилетка преди излитането


Изненадващо е, но е вярно – има пътници, които крадат спасителните жилетки под седалката си, за да имат спомен от пътуването. Поради това по съображения за сигурност проверете под седалката си преди излитането дали жилетката ви наистина е там.

3. Ако въпреки забраната за пушене запалите цигара, използвайте пепелник


Може би сте забелязали, че въпреки забраната за пушене в самолетите има пепел в тоалетната, защото въпреки глобите някои пътници не могат да се сдържат да пушат.

В този случай е по-добре пътниците да загасят цигарата си в пепелника, отколкото в хартиеното кошче в тоалетната.

4. Бъдете по-взискателни по време на полет

Повечето авиокомпании извършват само повърхностно почистване в края на полета. Завивките и възглавниците не се перат, а само се сгъват. Подносите с ястия също не се чистят.

Масичките и седалките се чистят, но няма гаранция, че човекът, който е заемал мястото преди вас, не е бил болен. 

5. Знайте, че вратата на тоалетната може да бъде отворена отвън

Освен че екипажът има ключ в случай, че пътник бъде блокират в тоалетната, в много самолети механизмът за заключване на вратата е инсталиран под буквите „Пушенето забранено“.

Достатъчно е да повдигнете паното със символа на цигарата и да активирате ръчката, за да отключите вратата.

6. Влезте последни в самолета


Ако влезете последни в самолета, ще видите незабавно кои седалки са останали свободни. А след като вратата на самолета бъде затворена, ще можете да заемете което място си искате от останалите свободни.

7.Не злоупотребявайте с алкохол


Екипажът предупреждава, че една чаша алкохол във въздуха е равна на две чаши на земята. И това е самата истина, защото надморската височина засяга кръвта по такъв начин, че по време на полет последиците от алкохола са по-силни, отколкото по време на земята.

Така че, ако пиете, защото ви е страх да летите например, рискувате да бъдете арестувани по време на полета.

8. Избягвайте седалките до разделителните панели


Помните ли това правило – ако има пътници с бебета на борда, възможно е да ги сложат до разделителните пана, защото е по-лесно и по-сигурно да ги поставят в люлката там. 

Така че, ако имате проблеми с малките ревящи същества, знаете къде трябва да седнете.

9. Пийте само вода от бутилка


Интересът към проблема с мръсната вода на борда на самолетите се породи след разследване на Wallstreet Journal от 2002 г. Пробите от водата на борда на 14 известни авиокомпании съдържали сто пъти повече бактерии от разрешената норма.

Днес положението не се е променило много, така че е по-добре да пиете вода от бутилка. Избягвайте кафето, чая и чешмяната вода от тоалетната.

10. Не ръкопляскайте след кацане

В някои страни пътниците ръкопляскат, когато пилотът приземи самолета. По този начин хората показват признателността си към екипажа или облекчението си, че са пристигнали.

Но екипажът може да приеме това отношение като обида, тъй като полетът не е хазартна игра, а тяхна професия.

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1