Слухове твърдят, че игуменът на манастира Шаолин Шъ Юнсин посещава проститутки, укрил е сериозна сума пари и има незаконно дете,
съобщава в. „Дейли Мейл”.
Манастирът Шаолин, разположен в провинция Хънан в Централен Китай, е основан през V в. и е известен със своя отличителен стил кунгфу. Но едва когато 48-годишният Шъ, наричан още „изпълнителният директор на кунгфуто”, поема управлението на манастира през 1999 г., той се превръща във финансов феномен.
Монасите от Шаолин правят световни турнета, за да демонстрират своите умения в бойните изкуства, включително и в боксови срещи срещу морски пехотинци.
от армията на САЩ в Лас Вегас. Манастирът печели толкова много пари, че от няколко години дори се обмисля възможността да се трансформира в публична компания, чиито акции да бъдат пуснати на борсата в Хонконг или Шанхай.
Светата обител прибира около 30 милиона долара годишно от продажба на билети за своите представления.
Освен това Шаолин отвори редица дъщерни храмове в САЩ и Венецуела, за да разпространява своя уникален кунгфу стил.
Корпоративната атмосфера около уязвимата будистка институция, обаче е повод и за редица обвинения, че монасите й са забравили за своята духовна мисия. Преди няколко години китайски интернет потребители разпространиха снимки, показващи силния контраст между живота на монасите от Шаолин и техните колеги в аскетичния манастир Дабей, чиито обитатели се обличат само в сиви дрехи и отказват да приемат пари от посетителите.
През 2011 г. името на игумена Шъ Юнсин влезе във водещите заглавия на пресата, след като бе хванат с проститутка.
От манастира отричат игуменът да е плащал на жени за секс и заявяват, че висшият монах е извършвал религиозни ритуали в бордея по време на полицейската операция.
Прочетете още

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1