Градският транспорт на столицата отдавна е ударил дъното и това не е тайна за никой, който срещу 1.60 лв. прояви кураж да пътува с него. В разстояние на 2-3 спирки човек може да стане свидетел на какво ли не- от мъртвопияни граждани, през изкукали бабички, говорещи важни неща сами на себе си, вмирисани клошари, тръгнали с чували боклук, та до мъже, смело веещи „патки“ в автобуси и тролеи.
Явлението е напът да стане масово за София от началото на декември, когато температурите паднаха, но очевидно горещата кръв на част от столичани кипна. Развейпишковците смело се возят по якета, но без гащи. Нещо повече – ексхибиционистите не се свенят от погледите на останалите пътници, дори набират кураж да хванат патлака и да покажат какво правят вечер под завивките.
„Наскоро пътувах с тролей от „Орлов мост“ до Дружба. Имаше едно момче на видима възраст около 25-26 години. Излезе от Борисовата градина без гащи и се качи. Настани се на една седалка и като почна да се пипа и да пъшка с премрежен поглед… Срамна работа! Чудех се на къде да гледам, а имаше и малки деца, ученици. Когато свърши, младежът прибра в шепата си „материала“ и се избърса в седалката. После заспа. Това стана в рамките на 4-5 спирки. Не зная дали момчето беше дрогирано или пияно. Но поведението му определено не беше нормално. И никой не му направи забележка“, разкрива пред Skandalno.net столичанинът Петър Стаменски, станал неволен свидетел на бруталната сцена.
Описаният случай обаче не е единичен. Редовно мъже без панталони и гащи пътуват в тролеите и автобусите. Правят го предимно вечер. Има и такива, които се качват загащени, но после се разгащват.
Веднъж един застана точно на колелото на икаруса. Надупи се и почна да се бие с ръце по задните бузи. Те почервеняха, а едно хлапе се разпищя и вика на майка си: „Мамо, това Тошко Африкански ли е?“. Истински цирк, за който си плащаме скъпо, защото новата цена на билета е убийствена“, споделя ужасът си и столичанина Иван Младенов.
Той е редовен пътник и често ползва по няколко пъти на ден различни превози. Твърди, че по всяка линия- била тя трамвайна, тролейбусна или автобусна, има откачалки, които от ден на ден ставали все повече.
№ 1 в класацията му на неадекватните столични „забележителности“ е мъж с пера на главатаПерушината била от различни видове птици, налепена върху стар картон, изрязан под формата на царска корона. Господинът ходел с червен пояс на кръста и различни видове обувки на двата крака – примерно дамски домашен чехъл на левия крак и кожена бота на десния. Никога не дупчел билет, но докато се придвижвал с картони под ръка и куче за компания, непрекъснато си свиркал мелодии от стари български филми.

Друг път същия се возел, гушнал бутилка с огнена течност под мишницата- тогава директно пеел, а пътуващите оставали с впечатлението, че винарки хвърчат във всички посоки.
Двойка клошари също били сред незабравимите столични пътници. Влюбените ходели полуголи и зиме и лете. Натискали се по седалките, а мляскането от целувките им се чувало чак при шофьора. Никога не били в адекватно състояние. Вадели си атрибутите и имитирали секс.
„Жената в тази двойка редовно виси на спирката на Сточна гара в посока „Младост“. Четири сезона в годината ходи с едни и същи дънки, които са черни от кир, кал, боклук и какво ли не още. По ирония на съдбата са скъсани точно там, където трябва. Огромна дупка зее точно на мястото на женствеността й. Човек трябва да е кьорав, че да не я забележи. Обикновено проси цигари или пари от чакащите автобусите. Ако някой я загледа или й отговори, веднага се разкрачва. Привечер тръгва по автобусите заедно с любимия си, който е същата тантелмарка.
Доколкото ми е известно, на шофьорите им е наредено да бъдат любезни с пътниците, да не влизат в спорове с тях и да уважават присъствието им. Предполагам, че това е причината да остават равнодушни към случващото се. Има телефони, на които гражданите могат да се оплачат на водача на превозното средство- ето ви друга пречка, която става причина разюздани и голи хора да пътуват.
„Преди две години една столичанка се качи в трандпорта без бикини. Хапна си мазната баничка и си пътува доволна и щастлива от живота. Тогава снимките й се превърнаха в сензация. Обиколиха всички медии. А сега – какво да кажем. Голи мъже без свян веят „патки“ като на манифестация. Някои казват – било протест срещу кметицата Фандъкова, но повечето са на мнение, че е комплексарщина и простащина. Склонен съм да вярвам на второто, защото нормален човек няма как да търка половите си органи в седалките. Това е психическо заболяване, което е описано в медицината- сексуален фетишизъм плюс още други заболявания на мозъка, които не е редно да коментирам“, обобщава ситуацията със срамотиите столичанинът Иван Младенов.
„Има още един проблем, за който редовно се премълчава. Опипването на гражданки и граждани в тарапаната от перверзници на всякаква възраст. Това го правят не само цигани, но и българи. Не е задължително да са почерпени за да изпитат удоволствие от неудобното положение, в което поставят другия човек. Заигравката е типично ориенталска, ама нали сме с претенциите, че сме европейци…“, казва и Петя Мончева- друга редовна пътничка по столичните маршрути.
Експерти коментират, че голотиите ще стават все по-често явление, защото народът бил буквално изтрещял. Младите мъже живеели с родителите си и това им пречело да имат нормален сексуален живот, което се отразявало на самочувствието им и респективно – на поведението им в обществото. Предпочитали да се веселят само по купони или когато има свободен „терен“. Тревата и дрогата допълнително замъглявали съзнанието им, правели ги тотално неадекватни.

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1