Столичанин отиде на пътешествие в Северна Корея и се натъкна на българска марка бира.
Мъжът посетил средностатистически супермаркет, а очите му веднага били приковани от щанд с метални кенчета, наредени като войници. Огромното учудване се породило от факта, че бирата си е съвсем нашенска, съобщава "Трафик".
 Цената на бирата е 7900 корейски вона (KRW), а парадоксалното е, че проверка в онлайн валутни конвертори сочи, че бирата излиза близо 15 лева. От друга страна, посетителят на екзотичната дестинация твърди, че е закупил 48 000 вона за 42 китайски юана, които пък възлизат на 10 лв. и 50 ст. Ако се впуснем в математически изчисления, това би означавало, че нашенецът е можел да си закупи с разполагаемите пари цели 6 бири, като една би излязла около 1.75 лв. 

На база свидетелствата на българския гражданин остава енигма защо севернокорейската валута е тиражирана на такъв висок курс спрямо еврото в онлайн ресурсите. Така или иначе българското пиво е пропътувало хиляди километри и не се предлага на препоръчителната цена, но пък представя културата ни в дълбоко капсулираната и тоталитарна Корейска народно-демократична република /КНДР/.
Прочетете още

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1