Почти всеки иска да живее в собствената къща от мечтите, но не всеки има достатъчно пари или подходящо място, за да ги осъществи. Винаги обаче можете да намерите алтернатива.
“Поничка” ви съветва да разгледате по-отблизо тези малки къщи. Целият свят е вътре!
13. Къщата на Броните, Шотландия
На Лох Шийн край село Lairg има загадъчна сграда. Казват, че местните жители са събрали пари за тази  къща след буря през 2015 г. Според популярните комикси огромно семейство живее в тази къща. Кой знае? Странни неща се случват тук през цялото време. Нивото на водата се е увеличило с 10 метра (393,7 инча), когато водна електроцентрала е построена през 1950 година.
12. Хладилна къща
По правило съвременните къщи нямат изби. Що се отнася до тази сграда, просто трябва да изкопаете дупка в земята, да я поставите и да я използвате за съхранение на храни и вино. Сферичната структура осигурява постоянна температура. И ако все още нямате собствена къща, можете да я използвате, за да се скриете от дъжда.
11. Най-малката къща, Чехия
Една от най-малките къщи се намира в Прага. Фасадата е широка само 2,25 метра. Тя е построена между 2 обикновени къщи в средата на 19-ти век, в различно време е било художествено ателие и бар. Сега тя се използва като антре.
10. Къща “Хиляда острова”, САЩ и Канада
Има 1864 острова в архипелага на границата между САЩ и Канада. Най-големите са обитавани, като най-големия остров е с близо 1,500 души. Можете ли да си представите, че на един остров  има само една къща с двор?
9. Къщата на Стив Арийн, Тайланд
Извънредният купол на Стив вдъхновява много творчески хора по целия свят. Той построява тази къща от ферма за манго. Сградата, изработена от глинени тухли, и интериорът стрували на Стив $ 9,000.
8. Един квадратен метър къща
Най-малката къща в света е построена от Ван Бо Лен-Менцел, архитект от Берлин. Макар че площта е само 1 кв. м, къщата има врата, прозорец и стол. Тази малка къща тежи 40,8 килограма и дори има свои собствени колела.
7. Еко-къщи за сноубордисти
Майк Башич, изключителен сноубордист, построил в планините над луксозно имение една малка къща (23 кв.м.) . Той използва само еко материали за създаване на тази уютна сграда, а топлината и светлината се осигуряват от слънчеви клетки.
Но това не е цялата история. С помощта на приятелите си Майк е построил още една къща за пътуване.
6. Сгъваеми къщи, Холандия
Heijmans построили тези уникални мини къщи. Това е невероятно, но можете да “разгърнете” такава къща само за един ден! Тези къщи са снабдени с кухня, хол и спалня. Има и уютен вътрешен двор с ратанови мебели като бонус.
5. Хотел в Боинг, Коста Рика
Този ръждясал  Боинг от 1965 г. има късмет, че има толкова невероятно пенсиониране. Един от бизнесмените в Коста Рика купува този самолет и наема дизайнери, за да създаде хотел. Сигурни сме, че този шедьовър гарантира безопасен “полет”.
4. Къща – яйце
Стефан Търнър, архитект, обожава експериментите. Работейки с SPUD Group и PAD Studio, той създава яйцеобразна еко-къща. Невероятното яйце “Exbury” (дължина – 6 метра, диаметър – 2,8 метра) може да бъде разположено във водата, така че можете да се насладите на живот в природата. Има и душ, фурна и хамак. Енергията се осигурява от слънцето.
3. Къщата на кея, Великобритания
Къщата, разположена в Конуи, е в книгата на рекордите на Гинес. Площта е 5.49 кв.м. Хората живеели там от 16-ти век до 1900 г. Робърт Джоунс, рибар, е бил последният човек, който живее там, но е трябвало да се измести поради ниските тавани. Днес това е музей, който принадлежи на потомците на Джоунс.
2. Еко вила UFOGEL, Алпите
Къщата UFOGEL е с площ 45 кв.м. и е създаден от Питър Юнгман. Той комбинира две думи: UFO (неидентифициран летящ обект) и Vogel (птица).
1. Ходеща къща
WALKING HOUSE е разработена от 2 творчески компании: N55 и Wysing Arts Center. Общият размер на тази невероятна къща е 3,72 х 3,5 х 3,5 метра, а теглото е 1200 килограма. Не обича да бърза: максималната скорост е 37 мили / ч. Вятърните мелници и слънчевите клетки доставят енергия на къщата, а в нея има горивна печка.

 http://ponichka.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1