Да имаш бебе, е един от най-щастливите моменти за една жена. Истината е, че раждането може да бъде болезнено и сложно, но когато бебето дойде на бял свят, всичко е забравено.
Когато видиш детето си след 9 месеца, вече всичко друго е забравено.
Понякога обаче ситуациите изискват специална грижа.

С необичайната ситуация се сблъскали лекарите от австралийската болница, където бебето, което се роди, тежеше 5 пъти повече то обикновеното.
Когато предположиха, какво е теглото и големината му, екипът реши да го изроди с Цезарово сечение.
Отначалото, докторът мислел, че това са две, или три бебета, но посля ясно осъзнал, че това е едно наистина огромно бебе.
Както можем да се досетим, да бъдеш със свръхтегло, не е най-доброто нещо, както за бебета, така и за възрастни. Още по-зле е, когато става въпрос за новородено.
По-долу описваме здравословните проблеми, което могат да възникнат:
Хиполикемия
Тази болест се състои в това, кръвната ти захар да е под нормата (50 mg / dL). Това обстоятелство може да помогне да се наранят много органи, включително бъбреци, сърце, мозък.
полицитемия
Около 50% от бебетата с наднормено тегло имат много пурпурни кръвни клетки. Това причинява на кръвта по-висока гъстота и като резултат се забавя нейното движение, което също е опасно.
Хипербилирубинемия
Тази ситуация се случва при освобождаване на билирубин и пресича клетъчната бариера, която защитава ума. Това пронизва невроните на ума и ги отслабва, докато не бъдат унищожени.
Дихателен стрес
Често макрозомните младежи страдат от дихателна недостатъчност.
Ако мислите, че имате бебе, се справяйте със здравето си и не го правете повече за себе си, но и за него. Имайте предвид, че редовно трябва да посещавате Вашия лекар, за проследяване на бременността. Освен това, започнете да ядете по-здравословно и да имате минимум 30 минути телесна активност всеки ден.

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1