Без съмнение учителската професия играе е една от най-важните роли в обществото. Днешната младеж е бунтарски настроена, а новите технологии обикновено ги разсейват от класните им занимания. Затова и някои учители предприемат крайни мерки, за да ги дисциплинират.  
Ето и няколко примера!
Тези двама ученици от гимназия в Аризона са наказани, след като се сбили. Наказанието им е да се държат за ръце в двора на училището за назидание на своите съученици.
Това наказание пък е измислено от учител във Флорида, които наказвал по този начин разсеяните ученици. След като тази снимка обиколила социалните мрежи, този вид наказание било спряно.
Хиляди учители по света използват унижението като основен инструмент, за да въведат ред в класните стая, но този метод се отхвърля от повечето психолози.
Това е наказание, измислено от учителите в Непал. Те карат непослушните ученици да коленичат и да държат ръцете върху ушите си пред целия клас.
Ученичките от японските училища пък биват наказвани да стоят със свалено до коленете бельо, ако си позволят да са близки с момчетата.
В някои училища по света пък вярват, че дисциплината е свързана с физическа болка.
Това е изключително жестоко наказание, което се практикува в Индия. Върху ръцете на провинилите се ученици минава учителят, яхнал мотоциклет.

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1