49 милиона лева са имали спастрени в КТБ Делян Добрев, кумът му и жена му, сочат публикувани от синдиците данни.
Както е известно, управляващите фалиралата банка, в изпълнение на закона, трябваше да снемат банковата тайна върху кредити и влогове на лица на висши държавни позиции.
Известният като "Хасковския феодал" Добрев, който под формата на "дрийм тийм" бе нагласил цялата си рода и приятели на държавни служби в Хасково, та той се оказа, че държи 31 милиона евро на влог в КТБ.
Кумът му Пламен Лачев има на свое име 10 милиона, а съпругата му - 8 милиона.
Така общо, щастливата кумо-баджанашка група, има общо 49 милиона.
НАП вече започна проверка на всякакви подобни влогове. Данъчните имат право да търсят не само платени ли са налозите, но и да питат за произхода на средствата.
Тъй като Добрев не е декларирал подобни суми в официалната си декларация пред Сметната палата, то очевидно е имало какво да крие като произход. Дори само недекларирането е нарушение, но се наказва с глоба. Ако обаче парите не се докажат с честен произход, те могат да се конфискуват, а лицето да иде в затвора.
Може би това е една от причините ГЕРБ така неистово да бранят депутатския стол на Добрев. Като народен избраник, той има имунитет и не може да бъде разследван. Имунитетът пада само по решение на мнозинството, т.е. отново зависи от ГЕРБ.

Т.Н
bgtrollnews.blogspot.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1