БЕЗОЧИЕ! Граждани избухнаха срещу Лиляна Павлова: Лиле, Лиле, срама нямаш ли, Лиле!? Ти, нагла, безочлива, дебелокожа и безпардонна, министърко...Вижте защо!

Вълна от недоволство се разрази в социалните мрежи по повод случка от обиколките из страната на Лиляна Павлова заради представянето на предстоящото Председателство на ЕС.
Причината за гневни постове на потребители във фейсбук е,че Лиляна Павлова направи остра забележка към 85-годишна възрастна жена, която опита да я попита няма ли да се вдигнат пенсиите, защото с нейната минимална от 200 лв. и е трудно да си купи дори лекарствата.
Ядосана, че някой проси от парите, дето правителството с толкова труд изкарва, Лилето не се усети и каза гневно: „Не ви ли писна да просите? Стига с тия пенсии. Хванете се на работа и ще имате много повече от 200 лв.“
Старицата се стресна и не каза нищо повече, но по-късно пред наш репортер, разплакано обясни, че тя е работила много всъщност. Имала общо 47 години трудов стаж.
„Работих 10 години след пенсия. Не съм мързелувала. И нямам и ден като чиновничка или в администрацията. Всичко в заводите и на машините. Но на тия години къде повече да работя…“
Причината за ниската пенсия, въпреки високия стаж, е че част от документите са се изгубили в епичния 28 годишен преход, когато предимно се крадеше, а не се мислеше за народа. Така женицата не получава дори заслуженото, защото някой министър като Лилето не си е свършил работата да опази документацията.
Думата „Оставка“ всъщност е твърде слаба за тази ситуация. Вероятно се необходими по-крайни мерки…
Ето какво пишат граждани в своите профили:
Златели Пламенова:
Лиле, Лиле, срама нямаш ли, Лиле!?
Ти, нагла, безочлива, дебелокожа и безпардонна, министърко, колко дни работни имаш, извън държавните институции, колко постигна извън партията ти майка ГЕРБ. Колко? Ти ли си тази, която следва да дава наклон на 85-годишна жена, 47-години полагала робски, усилен, тежък и физически непосилен труд.
Ти ли, едра българко, която размяташ по жълтите павета чантички за по 5 000 евро на Chanel, Prada и Dolce Gabbana? Ти ли, която изкарва висшето си образование в университета на тати - ректорът на Варненския свободен университет “Черноризец Храбър“ проф. д-р Павел Павлов? Ти ли, чийто ключ към всички врати е фамилията на бащиния ти род?
Знаеш ли на старата женица колко и е до твойто европредседателство, когато хляб няма, за дърва и дума да не става, а на вратата чука зима сурова? Даваш ли си сметка, че не всички се топлим в студените дни в скута на премиера, че не всички ходим на “бизнес” вечери, които бюджета ни покрива и че не всички сме имали привилегията цял живот да топлим със задниците си министерките кресла?
Знаеш ли, че Световната банка нарежда българските пенсионери сред най-бедните и маргинализирани групи от населението - наред с многодетните семейства и жителите на селските райони и ромските гета. Именно пенсионерите съставляват основната група на бедстващите хора в България, които според изчисленията на Евростат възлизат на близо 45 на сто от населението, по този показател България очаквано заема незавидното първо място в Европейския съюз?
Иначе преди избори сте много силни, ларш сте - развързвате без притеснения държавната кесия за социални харчове. Но днес, когато привидно ви остават още 4-ри години мадант, сме заставени да мълчим.
Ай сиктир! (както обичаше в такива моменти да казва дядо ми, бог да го прости).

Източник: www.bnews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1