В полунощ на 29 януари 2001 г. пред заведението "Сръбска скара" на бул. "Патриарх Евтимий" в столицата подпийналият Калин Кьосев, тогава старши лейтенант от икономическия отдел на VI РПУ, стреля във въздуха със служебния си пистолет. Куршумът обаче прониза смъртоносно 16-годишната Елеонора Борисова, която минава случайно по другия тротоар с приятеля си. Момичето почина минути по-късно в "Пирогов" от остра кръвозагуба. Полицаят - разбрал какво е направил, на другия ден и се предаде на колегите си.


На 30 януари 2001 г. убийството на 16-годишната Елеонора Димитрова потресе цялата страна. На излизане от столично заведение десетокласничката бе простреляна от бившия старши лейтенант от Икономическа полиция Калин Кьосев, който излизал от кръчма наблизо и стрелял във въздуха в пристъп на еуфория.
Минути преди това разследваният полицай поливал с приятели своето повишение в „Сръбска скара“ – заведение, разположено на оживения столичен булевард „Патриарх Евтимий“. Уцелената от куршума на служебния му пистолет „Макаров“. Елеонора умира от загуба на кръв в „Пирогов“ още същата нощ.
Отивайки на работа в Шесто РПУ, научил за случилото се и започнали да го глождят съмнения и притеснения.
Майката на Елеонора днес е тежко болна
 Три дни след убийството на Елеонора майка й Калинка Борисова я погребва в абитуриенската й рокля. Върховният касационен съд осъди Кьосев на 4 години затвор за убийство по непредпазливост и 40 000 лв. обезщетение на майката на убитото момиче, а той излежа само 3 години от присъдата си.
Килърът в работна обстановка

Днес килърът на 16-годишната ученичка отново е на свобода. Вече 16 години осиротялата учителка по музика не може да преодолее мъката по убитото си дете и цери тежката депресия, в която е изпаднала при именитата столична психиатърка от „Гранични състояния“ на 4-ти километър д-р Мария Пенева. Въпреки голямото петно Калин Кьосев успял да се уреди за управител на магазин за хранителни стоки. След като останал без работа, бившият полицай първо започнал работа в обект до автогарата на „Овча купел“, после го преместили в „Бранишора“, на една ръка разстояние от Централния софийски затвор.
Калин Кьосев днес, като управител на магазин
 „Работя в тази фирма от 15 години, Шефовете ми и колегите ми са наясно с моето минало. Спечелил съм доверието им, защото съм започнал от най-ниското стъпало – давал съм нощни смени и т.н. Сега съм управител“, разказва Кьосев, който видимо е побелял и отслабнал.
 Майката на убитата Елеонора – Калина Борисова живее ден за ден със сина си Георги. Двамата преживяват на ръба на оцеляването. „Между четири стени съм – сам- сама с мъката си. Почти с никого не общувам. А и никой вече не се интересува от нас. Но имам и друго дете – заради него все още съществувам. Вече даже и не говорим по темата за неговото бъдеще.
Заведението пред, което Кьосев стреля днес е пицария
 Живеем на ръба на мизерното съществуване – повече от скромно. На мен пари не ми трябват. Нищо не ми трябва…Но не е справедливо да остава безнаказан човекът, който уби дъщеря ми.
Той е на свобода. Аз не знам дали съм жива, синът ми работи като кърт, разказва през сълзи Калинка Борисова.
Преди убийството на дъщеря си се е занимавала с музика, пеела е в хор и преподавала музика, но след смъртта на Елеонора се затворила вкъщи.
На въпроса дали изплаща присъдената кръвнина от 40 000лв., Кьосев бе лаконичен, че това са отношения само между него и майката на убитото от него момиче.
Източници: sкandalno, в-к "24 часа"

1 коментар:

  1. Мърша гнусна милиционерска.... сигурно нищо не изплаща, боклука му с боклук... ама как не влезе някой да обере магазина и да му пръсне черепа и на него... скапаняк!! Всичките ни милиционери са такива .. всичките, долна селяндурска паплач! Мислят си че са недосегаеми, защото имат пагон и пистолет!

    ОтговорИзтриване

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1