Панайот Волов е символ на българката национална революция и саможертвата на смелите родни синове в борбата за Освобождение от турско робство. С днешна дата текат антибългарски процеси, озаглавени от някои историци като "Новото турско иго", а родния град на Волов е в епицентъра на събитията.
Последният пример в Шумен е нагледен и той задължава всички възможни институции и служби да си влязат незабавно в ролята. Защото сред хората остава усещането, че агенти на Анкара са превзели тотално Министерството на образованието и науката.
Прясна партида от учебници и помагала изцяло на турски език се складират тайно в партийната централа на ДПС в Шумен и са приготвени за масово разпространение в основните училища, където майчиния език е заложен в програмата.
И то не само в Шуменска област, а в цялата страна.
Онзи ден uniconbg.com даде гласност, а с днешна дата службите по наша информация извършват проверки. Скандалното е, че в няма и буква на български в учебниците, съдържанието което трябва и учат досега българските деца от турски произход е неясно, а издателите се сочат за агенти и проводници на интересите на Анкара.
Трима човека фигурират на корицата Емине Халил- председател на Дружеството учителите по турски език за Северна и Източна България, Фикрие Мехмед- член на същото това дружество и поддръжник на ратифицирането на Европейската харта за регионалните или малцинствените езици на българска територия.
Откроява се обаче името на Менент Шукриева. Бивш общински съветник от ДПС - с днешна дата независим в ОбС, както и преподавател по турска филология в шуменския университет "Епископ Константин Преславски". Председател е на протурското сдужение "БИЗ" у нас.


Тя бе потърсена от нашия екип, видеото долу е напълно автентично и едно към едно. Шукриева остана меко казано изненадана от обаждането и се извини, че е болна от няколко дена. По наше настояване обаче тя разкри потресаващи неща, които се приемат за нормални от нея, даже набърка и просветното министерство в т. нар. турска пропаганца сред подрастващите. Ние само можем да посъветваме родителите, да бъдат нащрек, да се интересуват живо какви учебни предмети се преподават в училището на своите наследници, а когато нещо им се види съмнително, то да си търсят правата до дупка. Защото подривната дейности на всевъзможни слуги на чужди интереси "не спят" и имат подкрепа.
Uniconbg.com разполага и с друга прелюбопитна информация за нуждите на топкриминалистите, която умишлено ще спестим, но сме готови да я предоставим при поискване. А Шумен е само събирателен образ на изложеното по- горе. Антибългарски процеси в държавата сред подрастващите, където все още българския е единствен официален език, продължават и крещяща е нуждата те да бъдат посечени- смело и безкомпромисно.

Г. Георгиев
С. Сергеев
uniconbg.comПрочетете още:

1 коментар:

  1. Кой допусна това ли...Ами герб на кои ли се не е надупил, за пари, и деца и родители ще продадат...Предатели и измамници...

    ОтговорИзтриване

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1