Идеята била в следващите тридесет и пет години да стопанисват имота и да построят още съоръжения и няколко нови по – малки паметника.

В предложението на фирмата се описвало подробно, че на върха и под върха има хиляди загинали турски войници и те не се почитат така както повеляват правилата в нормалните правови държави, дори се посочвали и примери, като Американско гробище на войници във Виетнам и други такива гробища.

От министерството на културата ни споделиха, че те няма как да бъдат против, понеже нещата се договаряли в Регионалното министерство и лично между премиера Бойко Борисов и президента на Турция Ердоган.

Фирмата щяла да се включи в инвестиция за тунела под Шипка но условията били да могат да си построят на върха и под него костници на загиналите турски войници и малка джамия в която да се молят гостите на комплекса.

От министерски съвет отказват коментар по темата, но не отрекоха, че турска фирма е подала документи да е концесионер на връх “ Шипка“ и също така ни увериха, че ще направят всичко възможно за развитието на този район и благоденствието на хората в него.

Източник:http://bez-cenzura.org
Прочетете още:

1 коментар:

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1