До началото на демокрацията рибата, която българското семейство си купуваше беше основно три вида – шаран на Никулден, цаца на морето и скумрия за скара.
Разбира се имаше и една категория рибари, пардон риболовци, които покрай хобито си се облажваха и с пъстърва, червеноперки и дори сом.
С отварянето на границите на българския пазар потекоха реки с редки и екзотични стоки. В това число плодове и риби. В резултат на което на траоезата ни все по чести гости станаха блюда непознати за бабите ни. Дори и да не си падате по рибата, в частност шарана и неговия специфичен аромат, няма да откажете едно парче бяла риба пане.
Преди да отговорите с Да проверерете дали филето случайно не е пангасиус, защото въпросната риба е най-мръсната риба на света.

 Големите вериги хранителни магазини ни предлагат с огромен успех риба сом Пангасиус. Дали заради екзотичното име или ниската цена, това е една от най-купуваните чуждоземски” риби, който ядем. Оказва се, че рибата сом Пангасиус живее в една от най-замърсените реки на планетата. Няма нищо естествено в нея. Храни се с остатъците от други риби, т. е. сушени кости от главата и опашката.
Този вид сом е най-евтиният на пазара, цената му е под всяка друга, а за кратко време се превърна най-търсената стока за празниците. Но, ако знаете, че става въпрос за риба с лошо качество, което се произвежда във Виетнам в изключително нехигиенични условия, едва ли бихте купили. Нейната естествена среда е пълна с бактерии, които много лесно могат да повлияят на развитието на болести при хората., пише МК news.mk
Експертите предупреждават, че тази риба не бива в никакъв случай да се използва в храненето, заради лошо качество. Тази риба се отглежда в стопанствата на река Меконг, една от най-замърсените реки на планетата. Пълна е с химически отрови и бактерии, защото се отглежда в промишлени отпадни води. Няма нищо естествено в нея. Нещастните животни се хранят с излишни остатъци от останалите други риби.
По този начин се появиха и цветни “луди крави във Великобритания, когато говедата се хранеха с остатъци от други крави. С оглед на това, че тази риба расте четири пъти по-бързо от обикновените сомове, храната им е “напомпана“, с някакви съмнителни хормони за растеж. Това, от което допълнително ще ви се погнуси е, че при женските се инжектират хормони, извлечени от урината на бременни жени, за да увеличат размножаването им.

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1