Министерството на труда надникна в портмонетата на представителите на различни професии.
Руските медийни агенции публикуваха класация на най-добре платените специалисти в страната, съставен от министерството на труда.
Според данните през първата половина на годината най-високи заплати имат капитаните на презокеански кораби – 500 хил. рубли (ок. €7300), а малко по-малко, по-точно 350 хил. рубли (€5100), изкарват пилотите. На трето място с малко над 300 хил. рубли са главните технолози в златодобивната промишленост. Приблизително същите заплати имат главните треньори на хокейните отбори. На пето място са строителните бригадири – с 250 хил. рубли заплата. По-малко, но все пак доста пари изкарват стоматолозите, анализаторите на риска, електроинженерите и анализаторите в IT сферата.
Министерството на труда публикува и списък с най-търсените специалисти. На първо място са инженерите-технолози, на второ – техниците, които се занимават с поддръжка и ремонт, а на трето – майсторите за настройка на стругове, както и тези, които могат да работят с тях. След тях се нареждат лекарите и медицинските сестри, както и счетоводителите. Без проблеми работа намират и квалифицираните работници, например заварчици, стругари, електромонтьори, дърводелци и готвачи.
Източник: bg.rbth.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1