Уникална ретро снимка от младежките години на Мая Манолова я показа в нетипична светлина. Като студентка по история в Москва омбудсманът била заклета купонджийка и не пропускала нито една алкохолна сбирка, която руските ѝ колеги организирали.

От архивния фотос се вижда, че и тогава Манолова е предпочитала да движи в предимно мъжки компании, защото със силния пол се разбирала много по-добре. Снимката е част от албума със спомени на неин руски колега, с когато обаче Мая не поддържала връзка отдавна. Все пак повечето ѝ състуденти били запознати с нейната политическа кариера у нас и се гордеели с общата им някогашна дружба.

Любопитното е, че бившата депутатка от БСП е сред малкото политици у нас, които не обичат да се връщат към младостта. Тя никога не е показвала свои стари снимки вероятно заради прекалената си суета. Вижда се, че от тогава до сега Манолова е претърпяла драстична трансформация, като най-основната промяна е прическата ѝ. Предшественичка на емблематичната ѝ руса и обемна фризура е била почти момчешка подстрижка с начупена и гарвановочерна коса.


По-съществена намеса се забелязва обаче в усмивката на омбудсмана, която днес е перфектно подредена и кристалнобяла. За да се сдобие с холивудски зъби, Мая вероятно е броила около 40 хиляди лева, тъй като фасетите, променили облика ѝ, са редени и от горната, и от долната страна на захапката.

По характер обаче кюстендилчанката си останала същата. Въпреки че се раздавала в науката, историята ѝ донесла знания, но не и професия. После се насочила към правото и икономиката в УНСС, където завършила двете дисциплини, а в политиката нагазила още през 1990 г. „Винаги съм била лидер – отряден председател, дружинен, председател на ученическия комитет на комсомола“, връща назад лентата Мая.

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1