Презрени или съжалявани, забравени или възкачени на върха,  красивите вдовици на нашето съвремие носят своя кръст и се борят за оцеляване. Повечето от дамите, които ще изброя по-нататък са овдовели след насилствената смърт на съпрузите си но има и други, които са загубили любимия при нелепи инциденти.
Дали са били подготвени и са очаквали, че един ден това ще се случи, никой не знае, пише bulgariautre.bg. Ето някои от по-известните трагични двойки:
Лора Георгиева – Борислав Манджуков
           
Най-новото попълнение в листата е 29 годишната Лора Георгиева приятелка на застреляният преди 3 години варненски бизнесмен Борислав Манджуков.

Лора е родена на 22 март 1988 година в Казанлък. През 2007 година завоюва титлата Царица Роза на празника на розата в родния си град. Завършва специалност „Журналистика“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Работила е като водеща в новините на телевизия МСат и предаването „Така го правят жените“ по ББТ, заедно със Симона Пейчева.
        
Казанлъшката роза овдовява два дни след рождения си ден. Приятелка е на скандалния варненец поне от 5 години твърдят запознати. От връзката си Лора и Боби имат дете, Мишел е на година и три месеца родена на Свети Валентин през 2013. Какво наследство е оставил на Лора, Борислав и ще трябва ли да плаща негови дългове все още не е ясно.

Мая Илиева – Георги Илиев – Главния
        
Другата известна хубавица сред вдовиците е Мая съпруга на покойния шеф на ВИС2 Георги Илиев. Градската клюка говори, че тя се влюбила в съпруга си, когато все още е бил обикновен човек. Той ценял чувствата й и й подарил бизнес – хотел „Дюн” на морето. Мая отглежда трите си осиновени деца. Кристи и Андреа взимат заедно с Георги от дом за сираци. След смъртта му Мая осиновява още едно дете – момченце Васил. Освен, че наследява голяма част от ресторантьорския и хотелиерски бизнес на съпруга си тя се радва и на доста недвижими имоти включително и шикозна къща в столицата на Доминикана Санто Доминго. Мая Илиева има тесен кръг приятели и много рядко може да бъде забелязана на публични места и в голяма компания. Сред най-близките й дружки са Наталия Симеонова, фолк дивата Анелия, сестрите Ивайла и Божидара Бакалови, а отскоро и Адриана Тюркмен – вдовицата на Фатик. Връзката на вдовицата с младия варненец Николай Иванов-Шванца скандализира приятелите на Главния. Приближените на Жоро остро реагираха на връзката и настояваха тя да бъде прекратена.
      
Заговори се, че след натиск над нея да го остави и да бъде по-внимателна в избора си на бъдещ партньор Мая е зарязала гларуса. До ден днешен Илиева продължава да се движи 24-часа на ден с усилена охрана. В началото на годината ТВ таблоид пусна в ефир подробни кадри от сватбата й с Георги Илиев, което предизвика гневната реакция на хубавата Мая.
Презрени или съжалявани, забравени или възкачени на върха, красивите вдовици на нашето съвремие носят своя кръст и се борят за оцеляване. Дамите, които ще изброя във втората част са овдовели след насилствената смърт на съпрузите си. Дали са били подготвени и са очаквали, че един ден това ще се случи, никой не знае. Как се справят сега и успешни ли са в начинанията си?
Цеци Красимирова
Макар и да не е официална съпруга на застреляният в Амстердам Косьо Самоковеца, отношенията на двамата са били точно такива и „черната пантера” на българския моден подиум се е чувствала като истинската господарка на сърцето му.
Скандалната манекенка е със Самоковеца в последната година от живота му, когато той понaся тежки удари – срутване на контрабандния монопол, големи загуби от търговията с наркотици, атентат, убийствата на командирите на ударните му бригади и накрая – собствения му разстрел. Красавицата е с него на площад „Дам” когато той бива показно разстрелян в сърцето на холандската столица и дори е ранена в лицето от рикошет. Долу е снимката на Цеци, когато пада ранена от куршум предназначен за Самоковеца.

От тогава е и злият прякор, с който я наричат неприятелите й, Цеца куршума. За нея се говори, че е преобърнала живота му на 180 градуса и е променила коренно навиците му, включително да забрави мерките за сигурност в Холандия. Самоковеца е с манекенката докато истинската му съпруга си седи бременна в къщи.
В интимната биография на „черната пантера“ фигурират освен имената на Илия Павлов и на бащата на дъщеричката й – виден сикаджия, и това на Румен Маринов – Нарциса. Именно Нарциса я запознава с Константин Димитров. В настоящето също не липсват известни мъже, името й се свързва с Георги Иванов-Гонзо, със строителният предприемач Любомир Йомов и с американският бизнесмен Майкъл Струмейтис (Биг Майк).
Сега Красимирова живее в каталонската столица Барселона където отново се оказва доста популярна в средите на най-богатите. Никога не е посещавала гроба на Косьо и не комуникира с почти никой от този етап от живота си. След излъчваните папарашки кадри от жълт тв таблоид в началото на тази година се заговори за любовна афера на Цеци с пернишкия бизнесмен Иван Алексиев. Освен заради българските си забежки, напоследък Цеци се прибирала в родината само заради здравословните проблеми на близките си роднини. След като 18 годишната й дъщеря Джудит завърши образованието си, бившата манекенка планира да емигрира в югоизточна Азия.
Ангелинка Димитрова – Косьо Самоковеца
Основната причина поради, която тя не бе приета в „клуба на черните вдовици”, е че е смятана за недостойна за компанията на „елита”. Недолюбвана от сестрите си по съдба, Ангелинка се оказва много по-хитра от останалите в списъка. Предполага, се че официалната съпруга на Косьо, Ангелинка е наследила основния финансов пакет умело скрит в офшорни зони. Тя обаче наследява и проблемите на мъжа си, които й донесоха изтощителен съдебен процес и сериозни разправии с властите в България и на острова както и с неговите бивши бизнес партньори. Освен предполагаемите 200 милиона, с които разполага, тя е собственик и на имоти в Лондон за над 6 милиона евро. Ангелинка Димитрова наскоро се е сдобила с яхта за няколко милиона и се е насладила на разточително морско пътешествие, което е глътнало поне още милион, носи градската клюка.
Луксозният плавателен съд е регистриран в офшорна зона на името на чужда фирма. След смъртта на съпруга си Ангелинка живееше повече от скромно и избягваше да се появява на светски събития, въпреки това тя умело успя да опази имотите на мъжа си и излезе суха от дълбоките води на прокурорските обвинения и запори на имущества. Напоследък обаче вдовицата на Самоковеца претърпяла пълна метаморфоза, разкриват нейни приятели.
Тя е сменила стайлинга си, започнала е да се облича по-модерно и захвърлила приличащите на сервитьорска униформа черни костюми с бели ризи. Явно свежа любовна афера е върнала вдовицата към желанието за живот, тя се е разхубавила и е започнала да се радва на благата натрупани от покойния й съпруг.
Дарина Павлова – Илия Павлов
                    
Обявената за най-красивата в миналото и най-глупавата сред вдовиците, Дарина е може би и най-недолюбваната, което обяснява бързото й „бягство” в чужбина след гибелта на съпруга й. Нито бизнес партньорите, нито роднините на Илия Павлов биха споменали името на Дарина Павлова в положителен контекст.
Селското момиче, което завърши ВИТИЗ и игра в няколко филма на младини, се оказа без капка бизнес нюх и се оплете в делата на мъжа си като пате в кълчища. Тя самонадеяно пренебрегна протегната за помощ ръка на тъста си Павел Найденов, конфронтира се с него и загуби.
Тя прояви неуважение към паметта на съпруга си веднага след смъртта му, като отказа да заплати официалните некролози отпечатани във вестниците тогава. Сметката от пет хиляди лева е уредена от известен масон, близък приятел на покойния.
Като демонстрация на лош вкус се класифицират и неподходящите й запознанства с различни мъже станали достояние на обществеността. В следващите години Дарина продължава да показва неуважение към паметта на съпруга си, като пренебрегва панихидите в негова памет и не намира за нужно да се прибере в България за тъжните помени.
Междувременно шумно парадира с приятелството си с Берлускони, скандално бе заснета в обятията на чернокож спортист, появи се полугола на градинско парти и бе засечена в Милано с манекена Мариан Кюрпанов. В момента се хвали с връзката си с 30 годишен италиански актьор.
Близки и приятели на Илия Павлов с изумление коментират, че докато бащата на Илия Павлов пръскаше пари за детективи от „Скотланд ярд“, Дарина харчеше наследството. Говори се, че от наследените 400 милиона, г-жа Мулти профукала за няколко години по-голяма част от парите. Печален факт, е че нито едно от бизнес начинанията на Дарина Павлова през годините, дори едноличните й инициативи като конкурсите „Мис България“ и „Мегаталант“ не завършиха така, че да променят този губещ образ. През 2012 година медиите на Апенините заговориха за финансови загуби на бизнесдамата за над 160 милиона долара, основно на фондовата борса в САЩ. Напъните да се развива в туристическия бранш и закупеният хотел в центъра на Рим също се оказаха непосилно за управление бизнес начинание. Хотелът и множество други имоти висяха обявени за продан дълго време и в крайна сметката бяха продадени на загуба не без помощта на „чичо” Берлускони. Същата съдба сполетя и 30 метровата й луксозна яхта.
С разгулния си лайфстайл и лекомислено поведение Дарина си спечели подигравателното прозвище „Веселата вдовица”. Злите езици не пропускат да припомнят произхода й от селата около Казанлък и разказват как на пищната сватба в храма „Св. Неделя“, сред възрастните роднини на булката имало и баби по терлици.

Автор:Елза Парини

1 коментар:

  1. Много интересно, искам да видя много повече такива. Благодарим ви, че споделихте информацията си. Как да стана масон България

    ОтговорИзтриване

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1