Моделът LADA VFTS е уникат – през 1990-те той се е сглобявал в завод във Вилнюс.
Състезателната LADA VFTS е силно тунингован фабричен модел. Под капака ѝ се крие 2-литров 4-цилиндров двигател с мощност 160 к.с. В тандем с двигателя работи и 5-скоростна механична скоростна кутия от Opel Omega. Масата на колата е 850 кг.
В силовия агрегат на LADA VFTS е използван карбуратор Weber, помпа за гориво Bosch, радиатор Cosworth и заден мост Volvo. Управлението на волана е заимствано от Volkswagen Golf II. Има и вграден самоблокиращ диференциал.
Автомобилът има преден сплитер, заден спойлер, разширени арки, ковани джанти Alpina. В салона му пък ще откриете спортни седалки и специален волан.
В момента в Естония се продава кола от изключително редкия модел ВАЗ-2105, произведен през 1994 г. в състезателен вариант или LADA VFTS. Колата е сглобена в завод във Вилнюс, като общо от нея има само около 30 екземпляра.
Собственикът на возилото за продан го е обявил за 9999 евро. Пробегът на колата е само 300 км, посочва онлайн изданието VladTime.ru.
 bg.rbth.com

1 коментар:

  1. Реплика!!! Не е оригинална ... на този принцип всеки може да направи такава Lada VFTS .. но това не я прави така наречената Ex-Works, а я прави реплика ... както например S1 E2 Аудито на Златков :)

    ОтговорИзтриване

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1