Няма нищо по-ужасяващо за една майка, от това да загуби детето си. Още по-лошо е, когато детето е отвлечено и тя не знае дали е живо и здраво.
Не мога дори да си представя какво би било чувството. За една майка намирането на отвлечения й син беше почти невъзможно.
Според Националния център за изчезнали и експлоатирани деца почти 800 000 деца изчезват всяка година. В миналото намирането на отвлечено дете беше невероятно трудно. Но през последните години вероятността за намиране на отвлечено дете се е увеличила.
Ърни Алън, който е президент на Националния център за изчезнали и експлоатирани деца, съобщава, че 99% от децата, които са били обявени за изчезнали през последните години, са били върнати вкъщи живи.
Ноуп Холанд, която е майка на Джонатан, прекарала 15 години без детето си. Джонатан е взет от нея през 2000 г. Джонатан бил само на 3, когато е бил отделен от майка си. През първите три години Хоуп посветила цялото си време, за да намери сина си.
Тя направила всичко, за да се опита да го намери. За съжаление, следите изстинали преди много години.

Източник: www.providr.com
Точно когато Холанд смятала, че няма надежда, случаят бил закрит през 2006 г. Следователят, който работил по случая, успял да проследи бившия й съпруг в Сан Диего, Калифорния. Но в момвнта в който случаят бил прекратен всички следи избледнели.
Следователят неочаквано изчезнал и Х. Холанд чакала с месеци, преди да бъде назначен заместник.

Източник: www.providr.com

Заместник-следователят се отклонил от случая и се свързал с бившия съпруг на Холанд. Холанд казала на следователя, че не иска да го прави. Тя се страхувала, че ако се свърже с него, може да го изплаши и да го накара да премине границата с Мексико. За съжаление точно това се случило.
Източник: www.providr.com
Въпреки неуспехът, Хоуп трябвало да бъде силна. Тя все още била самотна майка на най-големия си син Джейкъб, така че трябвало да работи, за да издържа домакинството си. Но тя никога не се отказвала от сина си и продължавала да прави опити за откриването на местонахождението на Джонатан.
Източник: www.providr.com
През 2015 г. Холанд спира отново. Тя се записала за сесия за онлайн видео тренировки и била насърчена да хареса страницата на компанията. Докато правила това, се появила серия от снимки и една от тях хванала окото й.
Източник: www.providr.com
Една от снимките била на двамата й сина - Джонатан и Джейкъб. Тя разпознала снимката, защото тя беше тази, която я е правила. От очите й се прокапали сълзи, когато тя започнала да осъзнава, че може да е намерила сина си след всичките тези години! Но каква беше следващата й стъпка?
Източник: www.providr.com
Хоуп видяла, че някой друг е харесал снимката и също така забелязала, че човекът е добър приятел със сина й. Чрез този човек Холанд намерила контакти на Джонатан.
Три дни след като видяла снимката, Холанд говорила за първи път от близо 20 години със сина си.
Източник: www.providr.com
Хоуп най-накрая получила шанса да обвие ръцете си около сина си на 1 юли 2015 г. Джонатан все още бил ученик в гимназията в Мексико. Но той информирал майка си, че щом завърши ще се върне в Калифорния. Джонатан спазил обещанието си и се преместил в Калифорния през есента на 2016 г.
Източник: www.providr.com


0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1