Помните ли трагичния инцидент край странджанското село Горно Ябълково от 26 декември 2014 година, отнел живота на 33-годишния Асен Асенов?

Тогава ЗИЛ с гранични полицаи се обърна в канавката, един служител на МВР загина, а други шест бяха ранени – като на война в мирно време, пише Флагман.бг.

Още в първите дни след трагедията наши източници, пожелали анонимност твърдяха, че камионът е бил технически неизправен – без спирачки,скорости и блокажи – пътуващ ковчег. Зад волана е бил Асен Асенов, който изпусна контрола от неизправната машина и се обърна в канавката, а от удара издъхна на място, оставяйки двете си деца сираци.

Вдигна се сериозен медиен шум, а тогавашният вътрешен министър Веселин Вучков се срещна със синдикатите, обещаваше независимо и пълно разследване и подобряване на условията на граничните полицаи.

След като медийния интерес стихна и разследването зацикли. Според близките на 33-годишния Асен Асенов то е било непълно и са допуснати множество нарушения.

В крайна сметка е прекратено, а преди няколко дни отказът е потвърден и от Бургаския окръжен съд, който е счел, че няма виновен за трагедията край Горно Ябълково.

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1