Средната заплата на българските депутати се вдига с 297 лв. и вече е 3540 лв. Това произтича от разпространените от Националния статистически институт данни за средната работна заплата в страната през последното тримесечие на 2017 г.
През последния месец на четвъртото тримесечие на 2017 г. - декември, средната заплата в обществения сектор, която служи за изчисляване на депутатската, е била 1180 лв., докато септемврийската, по която се изчисляват в момента депутатските заплати, е била 1081 лв.
Според правилника на парламента, депутатската заплата е три пъти средната в обществения сектор през последния месец на предното тримесечие, припомня вестник "Стандарт". Т.е. досега е била 3243 лв., а сега става 3540 лв.
Председателят на парламента взима с две трети от депутатската заплата отгоре и то без да се брои добавката за трудов стаж.
Най-висока заплата в управлението взима президентът – двойна на депутатската, т.е. основната заплата на Румен Радев сега става 7080 лв., а досега е била 6486 лв. Това е основната заплата без добавки за трудов стаж, звания и др.

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1