Бившата министърка на регионалното развитие и строителството Лиляна Павлова е внучка на партизанин от бригадата „Чавдар“, твърдят отлично запознати. Дядо й Георги Павлов е роден в Етрополе и през 44-та г. става партизанин в бригадата „Чавдар“. След това заема високи постове, сред които – директор на Химкомбината в Димитровград, член на ЦК на БКП, министър на химията и металургията и председател на комитета за опазване на природната среда. Министър Павлова е кръстена на баба си Лиляна, която е била политическа затворничка през 44 г.

 Апартаментът на баровския столичен булевард Джеймс Баучер, който министър Павлова е посочила в декларацията си пред Сметната палата, е наследство точно от дядото – партизанин. В него Георги Павлов е живял до смъртта си преди няколко години, припомнят съседи.
Бащата на Лиляна Павлова е зам. ректорът на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ проф. д-р Павел Павлов. Майката на Лилито е рускииня – Рая Павлова.
Проф. Павел Павлов е човекът, който има най-голям принос за увеличаване броя на висшистите сред кадрите на ДПС, разкриват запознати.
Проф. д-р Павлов е помогнал да стане висшист Касим Дал, който преди промените е бил прост строителен работник. Роднини на Емел Етем и още десетки висши функционери и дейци на ДПС също са взели дипломи благодарение на проф. Павлов.
Варненският свободен университет, чийто девиз е: „От нас започва морето на вашите мечти“ е станал истински инкубатор и на доктори на науките от партията на Ахмед Доган, отново под крилото на проф. Павлов. Запознати твърдят, че именно той въвежда системата за получаване на т. нар. „бързи дипломи и докторантури“. Студентите и докторантите се обучават по индивидуален план. Съкратената процедура позволява набързо да се прескача от семестър в семестър към заветната диплома.
Бащата на наследничката на Плевнелиев проф. д-р Павел Павлов е завършил в Москва и е бил преподавател в УНСС. Когато „Мултигруп“ създава Варненския свободен университет, той е сред първите преподаватели в Морската столица. От 98 г. е ръководител на катедра „Публична администрация“ в университета, а от началото на 2000 г. е зам. ректор на научноизследователската дейност.

Преди да се отдаде на науката, проф. д-р Павел Павлов е дясна ръка на Дончо Конакчиев – строителен министър в правителството на Жан Виденов. Самият Дончо Конакчиев сега също е преподавател във ВСУ „Черноризец Храбър“ във факултета по администрация и управление. Други известни имена от БСП средите също са били или в момента са преподаватели в университета – Нора Ананиева, Георги Близнашки, Велко Вълканов. Симеон Сакскобургготски е доктор хонорис кауза на университета. Ректорът на университета, Ана Недялкова, пък е бивш преподавател от партийната школа на ЦК на БКП АОН СУ. Любопитно е, че синът й д-р Красимир Недялков е помощник ректор – роднинска комбинация, която едва ли може да се срещне на друго място, освен в частния университет във Варна.
В тази академична среда наследничката на Росен Плевнелиев като регионален министър- Лиляна Павлова получава магистърската си степен. Преди това тя е завършила бакалавърската си степен по МИО в УНСС. Според запознати това не е често срещана комбинация. Обикновено студентите предпочитали да изкарат бакалавърска степен във Варна и след това магистратура в столицата.

http://skandalno.net

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1