Лондонската седмица на модата ни върна в ерата на панелките от соца
Китеници, джапанки, пазарски мрежи... Къде са анцугът, сръбското и турбо дъвките?
 © Imaxtree
Помните ли класическия хол в класическата панелка в класическия стил на соца? Диваните, покрити с китеници, джапанките пред талашитената врата и пазарските мрежи, строени на опашка пред бакалията?
И да сте ги забравили, ще си ги припомните! Ревютата от Седмицата на модата в Лондон върнаха част от символите на соца, макар и със западно звучене.
Китениците вече не покриват дивани, а пищни сандали на токчета. Или оксфордки (колекцията на Preen и Simone Rocha). Към тях вървят чанти като пудели или пазарски мрежи. Но не за кисело мляко, спокойно – отхапаните ябълки ще им отиват повече. А джапанките – те просто са черешката на тортата, потънали в разкош под блясъка на кристали. Anxiety гласи заслепяващият надпис върху косматите чехли в колекцията на Ashley Williams. И ние сме обезпокоени. Много! Най-вече защото тази Седмица на модата ни върна към ерата, в която анцунгът, сръбското и турбо дъвките бяха онази естетика, от която още ни е трудно да се отървем...
И ако за добра новина се брои тази, че джапанките с китеници в колекцията на Ashley Williams не вървят с анцуг, а с костюм, единственото, което ни остава, е да отговорим на дизайнера и неговия стил с надпис от дупето на един от моделите в ревюто: Don't Know, Don't Care!
elle.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1