Депутатският брат Станимир Ташков, дори без да се върне в България за нотариална заверка, стана милионер от общинска земя, иначе отредена за санаториум.
Разкритието на в. Марица и популяризирано от Сашо Диков е идеална схема за ограбване на общини.
Ето как:
Пловдивският общински съвет, чийто заместник-председател и лидер на групата съветници от ГЕРБ е Радослава Ташкова, съпруга на депутата от ГЕРБ Атанас Ташков, решава да продаде на частна фирма безценна земя в парка Лаута, нищо че е отредена за санаториум.
Не стига това прегрешение, ами търгът е обявен с цена на квадрат от нищожните 70,96 лв., при положение, че на пловдивския политик Георги Гергов платиха от нашите пари 15 000 лв. на кв.м. за незастрояем имот във Варна.
Така 3,192 дка стават собственост на едрия изпълнител на обществени поръчки под тепетата и околовръст Пътинженеринг, но срещу малко повече пари – 290 592 лв. или 91,04 лв. на квадрат в най-зелената и най-красивата зона във втория ни град.
Той обаче изведнъж се стресира, както сам свидетелства пред Марица, уж не вярвал, че ще му дадат да строи в парка,  и като добър самарянин бизнесменът само срещу 3400 лв. горница прехвърля на Станимир Ташков, брат на депутата от ГЕРБ, апетитния терен.
Общината през това време се грижи да прокара чуден булевард и да прекара канализация и всички други инфраструктури за бъдещата 10-етажна сграда на предприемача, който е тираджия в Америка, ако се вярва на проучване на колегите.
Срещу обезщетение от 8 апартамента и 5 гаража в бъдещия билдинг на обща стойност около 1 милион лева според обявените цени от 680 евро на квадратен метър, депутатският брат дава на реалния строител терена.

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1