Мила Георгиева е родена на 21 февруари 1976 г. Свири от 4-годишна, а едва на 9 прави дует с Минчо Минчев, който я нарича “дете-чудо”. Преди тийнейджърска възраст печели награди на конкурси в Италия, Чехия и България,от турнета в Испания, Холандия, Филипините, Сингапур, Индия и Китай, с изпълнения по италианската, френската и швейцарската телевизии не случайно тя спечелва любовта на публиката.
Учила е при Дороти Дилей в Джулиард скул, Ню Йорк, и Ифра Нийман в Гилдхол скул, Лондон.Свирила е с най-големите диригенти - в Чикаго с Кристоф Ешенбах, като солистка на Гевандхаус оркестър с Херберт Бломщед, с Курт Мазура (главен диригент на Нюйоркската филхармония), както и с Бамбергските симфоници, с Жорж Претр.Тя печели първа награда от фестивала "Моцарт" на фондация "Орфеум" в Цюрих. В Япония записва четири компактдиска за RCA Victor. От сезон 2002 г. е концертмайстор на симфоничния оркестър на радио Щутгарт - най-младият в историята му.

През последните сезони Мила Георгиева се изявява като солист със Симфоничния оркестър на Радио Щутгарт под диригенството на Андрей Борейко и участва в турне във Франция с Orchestre National des pays de la Loire под диригенството на Жул Леви. Изнася концерти в Токио с Новата японска филхармония, има изяви с академичния оркестър "Санта Чечилия" в Италия, осъществява турне в Япония с камерен ансамбъл "Софийски солисти".
Мила Георгиева свири на цигулка „Страдивариус”, произведена през 1703 г
Сега живее между Щудгарт и Лондон.Съпругът й е българин, адвокат в Лондон. Вече има две дечица, момче и момиче.

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1