Една от звездите от филма „Момчето си отива“ – актрисата Христина Русева, била вкарана в лудница, в която обаче пребивавала само няколко седмици, а после избягала с крясъци и истерии. През 2016-а някогашната красавица бе заснета от сливналии да проси в центъра на града и да бърка по кофите за остатъци от храна.

След като били изпратени няколко сигнала до общината, компетентните по въпроса служители направили всичко възможно, за да ѝ помогнат. Христина обаче имала проблеми с алкохола и буйствала непрекъснато не само срещу случайни минувачи, а и срещу общинарите, които се опитали да ѝ помогнат. Тя не била агресивна, но си говорела сама и често викала на пешеходците нецензурни неща. Не е опасна; когато беше млада, имаше пари да си купува лекарства. Пиеше ги, всичко беше наред, но сега вече е възрастен човек, няма семейство и никой не се грижи за нея, казват от Града на стоте войводи. С много уговорки все пак общинските работници придумали актрисата да я изпратят в специализирано заведение, където да я избавят от зависимостите и да се погрижат за психиката ѝ, но не след дълго тя сама напуснала диспансера.

Историята на талантливата актриса е като за драматичен филм. Участва в „Момчето си отива“ през 1971 г., а след това по лични причини се връща в родния Сливен. Играе малко на сцената в родния си град, а после отива във Варна. Във Варненския театър психиката ѝ не издържа на конкуренцията и актрисата отново се връща в Сливен. Тогава идват политическите промени. Никой не ѝ подал ръка и тя останала за дълго безработна. Въпреки че се славела като серт характер, загубила хъс и липсата на средства и работа я тласнали към алкохола.

Съгражданите ѝ не били зле настроени към нея, опитвали се да ѝ помагат, но тя искала само пари, които после изпивала. Предлагали ѝ да я пратят в приют за бездомни, но Русева се дърпала. Спяла по пейките в парковете или в домовете на други клошари. „Често се случва това в наши дни, но за Хриси ни е много мъчно. Доколкото знаем, сега в сградата, където живее, ѝ е спрян токът, водата - също. От време на време ѝ оставяме по някой лев, но тя всичко изпива“, коментират с мъка нейни познати. Според тях, освен че залита по чашката, Русева развила и психични отклонения във времето.

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1