Огромен скандал назрява покрай празниците в Банско, според мнението на хората в социалните мрежи в курортният град персонала по хотели и заведения е кът, а там където го има не иска да работи. Кошмарни празници, така описва своята Коледа в Банско една млада майка, решила да посрещне празника Рождество Христово със семейството си там. Публикуваме без редакторска намеса: " В просперираща България май само цените в родните ни курорти са проспериращи. За пореден път решихме и тази година да посрещнем Коледа в Банско, но уви това ще ни е за последен път, не защото не харесваме България, а защото да плащаш цени като в тези в Алпите се очаква да получиш и поне малко уважение. Уви това не е така, от паркинга пред хотела, който се плаща, няма значение че си платил и стая или апартамент на стойност над 150 лева, до пистата където чаят ти е 7 лева бройката, навсякъде никакво уважение, няма усмихнат персонал, всеки те гледа като касичка, от която може да изкара някой лев и толкова. Не дай си боже да се разболееш, преглед при лекар започва от 70 лева, а ако трябва да те откарат с линейка до Благоевград ще се бръкнеш с едни още 300 лева.

Преди време един министър беше казал, че карането на ски е скъпо удоволствие, но явно само и единствено в България да караш ски през зимата е споходено от това едва ли не да си оправяш сам хотелската стая, защото персонала го няма по няколко дена, а ако искаш примерно да си купиш нещо в шест часа от магазин в курорта с ужас ще установиш, че такъв отворен няма, както няма и денонощна аптека, но това кой го интересува, важно е на обед чая да ти струва седем лева на пистата, а ако не си доволен има и по евтин около 4 лева в хотела и всичко това в Банско, където улиците на града все още не са почистени от последният паднал сняг, а ако ти трябва полицейско управление, няма да го намериш с навигацията на колата си, но пък ако успееш да попиташ някой местен, може и да те упътят. И всичко това в Европа, и всичко това се нарича курорт, само че явно тези които искат да правят бизнес в този курорт в лицето на държавата ни отдавна са абдикирали от курорта и са го оставили на онези с хотелите и кръчмите, които си мислят, че ние туристите сме им длъжни. Всъщност ако имаха нормални услуги и нормални цени, надали щеше да ми направи такова впечатление всичко, но липсата на нормално човешко отношение понякога ти отваря очите за всичко, което се случва в България. 

Е да има и такива като нашите родни политици и техните семейства на които в хотелите им се обръща внимание, но господа и госпожи собственици на хотели, магазини и кръчми в Банско не всички сме политици. Затова взмете най - накрая си намерете, внесете или там каквото се сетите персонал, образован, който знае за какво е на работа, защото това което видях аз беше само невежество и безобразие с което посрамвате България. Може ли в международен курорт според вашите разбирания половината, че и повечето персонал да не говори поне първо ниво английски, може ли да ходят на работа облечени в анцузи и не на последно място може ли, когато някой поиска да поговори с някой управител, сервитьорки, бармани и рецепцеонисти да му се зъбят насреща и да му обясняват, че ако не ви харесвали условията да не сте идвали в Банско. Точка по въпроса, аз лично повече в Банско няма да дойда, както и моето семейство, но ви уверявам, че ако продължавате в същият дух, скоро и много други хора ще се откажат. Иначе вече разирам, защо писти за ски в България трябва да има само на определени места и защо в така наречените курорти освен работната нискообразована и нископлатена ръка, няма и туристи от Европа и други чужди държави. "

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1