Задължителна програма по БДС от 1.12.2006 во веки веков за коледен фирмен банкет, сватба, абсолвентски/ абитуриентски бал, юбилей.

Утвърден плейлист:
::Първа част:: – Интро „българщина“:
1. СЛАВКА КАЛЧЕВА – „БЯЛА РОЗА“ (химн)
Песен-химн на всеки празнуващ и ликуващ българин, даваща жизнерадостен тон на цялостното събитие и затвърждаваща българщината и патриотизма у всеки участник във веселбата. По правило първият акорд предизвиква еуфоричен тласък в малки и големи, които вкупом се събират на кръшно хоро, но поради липсата на алкохолна консумация до момента играят някак вяло и по задължение. След приключването на песента всички сядат по масите и започват наздравици с първата ракия. Следващите песни затвърждават българщината и сполотеността на колектива:
2. Славка Калчева – „Няма нищо по-невинно“
3. Илка Александрова – „Търновска царица“
:: Втора част :: – Естрада и рок шлагери:
Веселието продължава със сервиране на меню по БДС, включващо шопска или селска салата. С тежката гроздова ракия вървят за ръка и няколко трагични естрадни песни. Редно е смутената обстановка да се разчупи от кавалер, канещ самотна дама на танц, танцувайки в агония една от първите три песни: 
4. Силвия Кацарова, Васил Найденов – „Огън от любов“
5. Сигнал – „Да те жадувам“
6. Киора – „Вярвам в теб“ 
7. Диана Експрес – „Наследство (две праскови и две череши)“ 
8. Foreigner – “Urgent”
9. СЛАВКА КАЛЧЕВА – „БЯЛА РОЗА“ (химн)
10. БТР – „Елмаз и стъкло“
11. Щурците – „Клетва“ 
12. Силвия Кацарова, LZ – „Топъл дъжд“
:: ХИМН ::
13. СЛАВКА КАЛЧЕВА – „БЯЛА РОЗА“ (химн)
През 2029г. в кръчма в краен квартал София се вихри коледното парти на районната администрация на Красна Поляна. Две развеселени служителки, работещи на гише от 8 до 5, се наслаждават на меню със селска салата и свинска вратна със задушени зеленчуци. Задавайки се поредната порция от „Бяла роза“, едната служителка споделя на колежката си, че си спомня, че някога на времето е чувала и други народни песни. Колежката ѝ отвръща, че най-вероятно е халюцинирала и гроздовата ракия навярно ѝ е дошла в повече. Междувременно за трети път вечерта, Славка Калчева запява „вече съм мома голяма// много лесно се не давам..“ Вместо да продължи дискусията, подпийналата служителка става и със завиден устрем се втурва към кръшното хоро на дансинга, покрила пищното си тяло в блестяща рокля с трепкащи пайети, закупена специално за случая. 
14. СИРТАКИ 
15.ЦЕЦА – „Пиле“ / „Трепни“ 
:: Трета част :: - песни до втръсване, латино ритми и популярна музика
16. Микс от песни до побъркване – „Despacito”, “Macarena”, “Gangnam style”
17. Shakira – популярен сингъл на лотариен принцип
18. Enrique Iglesias – “Bailando“ 
19. Криско, Тита, Гери Никол, Дара – актуални сингли 
20. Галена, Преслава, Анелия – актуални сингли (с давност до 2099г)
21. MICHAEL JACKSON – “SMOOTH CRIMINAL”
За неутрализиране на угризенията от изминалата програма, е включена и следната песен, която с годините се е доказала като антидот за срама и е съвкупност от поп, рок и метъл и е подготовка за отпускане на душата за кулминацията на вечерта:
22. BON JOVI – “IT’S MY LIFE”
:: ХИМН :: 
23. СЛАВКА КАЛЧЕВА – „БЯЛА РОЗА“ (химн)
::ЧЕТВЪРТА ЧАСТ:: - Кулминация 
24. Слави Трифонов – „Студио Хикс“ 
25. Слави Трифонов – „Ад и рай“ 
26. Слави Трифонов, Криско - „Глей как са прай“ 
27. Слави Трифонов – „Пружината“ 
ФИНАЛ!

28. СЛАВКА КАЛЧЕВА – „БЯЛА РОЗА“ (химн)
През горещото лято на 2024г в детската травматология на "Пирогов" с множество фрактури постъпва 4-годишната АнМари-Александрина Петко Иванова. На пищна сватба в скъп хотел при финалното пускане на "Бяла роза", родителите й решават да я включат в хорото от 70 човека. Уви, поради невъзможността на невръстното дете да смогне на темпото, бива прегазено от тълпата гуляещи българи. Събитието приключва с класически бой, провокиран от бесния родител с гола глава и татуировка "Бяла роза на три морета".

Калоян Чилингиров

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1