Скандалната бивша шефка на ДФ "Земеделие" става преподавателка. Дава ценни съвети на банкери, бизнесмени и икономисти в частна школа.
 Около скандалната сделка с ЧЕЗ край името на Гинка се завъртя и това на Калинка. Анализатори припомниха горчивия опит на Бойко Борисов от преди с хора, които нямат никаква представя с какво се занимават. Припомняме ви, че след избирането на Илиева за изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие", в 41 Народно събрание от опозицията на ГЕРБ е повдигнат въпроса, че тя не притежава ценз за заемане на длъжността. Въпреки това, едва на 28 години, Калина Илиева след спечелен конкурс е предложена за този пост от министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов и назначена на него след съгласуване от министър-председателя Бойко Борисов.
В края на месец ноември 2010 г. става ясно от изпратено съобщение до редакцията на вестник "168 часа" от Гизела Хютингер, пресаташе на Висшия институт по техника и икономика в Берлин, че дипломата на Калина Илиева е фалшива. От изнесеното в пресата става ясно, че германската прокуратура започва разследване за извършено криминално престъпление от Калина Илиева. Това изправя България пред международен скандал. В крайна сметка Илиева призна, че има фалшива диплома, за да избегне разследване. Името ѝ пък стана нарицателно на връзкари, които се назначават без значение, дали разбират от това, което вършат.
Днес Калина Илиева е забравила за властта и за срамния скандал, който предизвика. В момента тя, заедно с още двама души е собственик на Европейска банкова академия. Репортер на BIG5 реши да потърси в интернтет какви условия се предлагат, но сайт така и не намерихме. В крайна сметка един от съдружниците на Илиева ни обясни, че за момента дейността на академията е замразена. Всъщност става въпрос за своеобразно частно училище, което помагало на счетоводители, финансисти, икономисти и банкери. В дейността му в Търговския регистър е описано, че фирмата се занимава с финансови обучения, повишаване на нивото на финансови компетенции на български и чуждестранни лица и специализирани обучения в сферата на банкерството. От частното школо ни обясниха, че е филиал на македонска фирма, която се бавила със структурите си у нас, но в най-скоро време ни увериха, че академията ще заработи, а Калина Илиева ще дава ценните си съвети на бизнесмени и банкери. Все още обаче не е ясно дали има подобно образование, или отново си е намерила фалшива диплома от някой западноевропейски университет.
Прочетете още

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1