Националният детски екологичен комплекс в Ковачевци преустановява своята дейност от 1 януари 2019 г. За неопределено време там ще работи само орана и един домакин. За това съобщи кметът на община Ковачевци Васил Станимиров.
До него и до общинския съвет е изпратено заявление от началника на базата гл. експерт Варяна Атанасова за намаляване на таксата смет, която Комплексът дължи на общината.
Комплексът е открит официално на 23 септември 1984 г. Построен е за нуждите на казионната детска пионерска организация и е съществувал като поделение на ЦК на ДКМС до 1989 г. След промените и закриването на пионерската организация става поделение на Министерството на образованието. През 2014 г. в базата бяха настанени мигранти, а след тяхното напускане, базата беше ремонтирана със собствени средства едва през 2016 г, пише „Градски вести“.
Това е поредното доказателство, че по-лош стопанин от държавата НЯМА. След Профилакториума (отново държавен), който както разбрахте го дадоха на търг за разпродаване, след Стоматологията, която се разпродава също, след всичко, което е останало държавно и единственото, което става е да СЕ КРАДЕ и РАЗРУШАВА, така и Детския комплекс в Ковачевци отива в боклука.
Поредният паметник на успешното държавно управление!
Да, разни комунисти, ще ви обясняват, че частното е също лошо. И ще дадат за пример Ковачки и други подобни. Но това не е частно, господа комунета. Това са Вашите марионетки, с които грабите държавата. Те нямат нищо общо нито с думата „частно“, нито с думата „бизнес“.
Знаем, че българинът много обича да се оставя на държавата. Той децата си е хвърлил на държавата и не го интересува какво става. Той майките си -пенсионери ги хвърли също, там няма какво да коментираме. Вижте колко млади хора мечтаят за държавна работа. Те оставят животите си там – на служба, пълна с интриги и ниска заплата. Затова после, когато станат на 65 години са недоволни от живота. Какво остава за сградите? Какво остава за дейностите?!
Сбогом, Ковачевци! Поредният паметник на успешното държавно управление!
Прочетете още

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1