Една обява, от необятната съветска шир, привлече вниманието ни. Става дума за самоделен кабриолет, който е своеобразен "сбирщайн" от ЗАЗ, Москвич и Жигули. Цената на задномоторният роудстър обаче е умопомрачителна - $105 000.


При това, тук не става дума за напомпан суперкар, а за изгнил кабриолет, направен през далечната 1978 година. Вярно, за времето си и предвид съветската действителност, колата е била доста прилично, но днес визията и състоянието й са трагични.


В основата на този "шедьовър" лежи Х-образна рама, а част от каросерийните панели са изработени от стъклопласт. Разположеният отзад двигател е от ЗАЗ-966 и е с мощност от едва 30 конски сили. От ЗАЗ-ката е заимствано и окачването.
Ветроупорното стъкло пък е взето от Москвич-407, а фаровете и радиаторната решетка - от Москвич-412. Стоповете са от ЗАЗ, а джантите, барабар с гумите са от Жигули. Колата е доста странна, но още по-странно е виждането на собственика й относно цената.
Публикувано във факти.бг: Една обява, от необятната съветска шир, привлече вниманието ни. Става дума за самоделен кабриолет, който е своеобразен "сбирщайн" от ЗАЗ, Москвич и Жигули. Цената на задномоторният роудстър обаче е умопомрачителна - $105 000.
Прочетете още

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1