Ердоган би направил най-великата глупост в живота си, ако реши да разшири държавните граници на Турция до "духовните".
Това коментира полк. Пенко Джеров, служил 30 години в "триъгълника на смъртта" - трите поделения в Грудово, Елхово и Звездец.
"Черните полкове в триъгълника бяха готови да разгромят турската армия още тогава. В момента тя е много по-слаба. В момента запасняците от Елхово могат да размажат всяка една натовска армия" - обясни полковникът.
"Вижте какво става в Северна Сирия. Няколко стотин кюрдски партизани в Африн се подиграват с десетки хиляди турска армия с танкове и самолети. Нашите бойци са много по-добри от кюрдите. Знам го, защото още тогава идваха кюрди при нас да ги готвим. Несравними сме."- добави Джеров.
Според него, голяма, и не толкова видима, слабост на турците, е тяхната страхливост. "Ние сме я изучавали в академиите. Турците са плашливи войници. Смели са само когато са много и противникът е слаб, но иначе се разбягват. Това го има описано и извън учебниците. Например Вазов го е описал в "Опълченците на шипка" - "идат като тигри, бягат като овци". Но не е само там. Ако погледнете втория роман на Вазов - "Нова Земя", там това отново е описано - турците са смели само като срещу тях е някой смачкан. Окаже ли съпротива, бягат." - каза офицерът.
Това е в литературата, а в академиите е изучено много по-подробно. На Шипка 7 хиляди опълченци разбиват 40 хилядна турска армия. "Непревземаемата" Одринска крепост пада просто, защото я бранят турци, а не например германци, които са силни войници. Не е ясно бихме ли превзели Одрин, ако вътре бяха самите немци. Крепостта е строена от тях, но без да отчитат какви ще са войниците вътре.

"Трите полка от "триъгълника" бяха достатъчни да направят пробив и да нахлуят в Истанбул за 12 часа. След това населението на града ще се превърне в заложник и Турция ще трябва да сключи мир. Това беше идеята ни. Ако не сключеше мир, имахме дори план за настъпление в Мала Азия и превземане на Анкара до 10 дни. Всичките планове бяха базирани на реални боеве с турците от миналото, в които е измерена тяхната ефективност като войници. Не е пресилено да се каже, че един българин с лекота побеждава десет турци." - обясни военният.
"Не е вярно, че целта на армията ни е била да издържи 3 дни, докато дойдат руснаците от Одеса. Това бяха пропагандни клишета, за да заблуждаваме врага. Целта ни винаги е била да разгромим сами турците и да завземем Истанбул. Точно това ще се случи, ако Ердоган се изправи срещу запасняците от Елхово..."- убеден бе полковникът.

З.Н.

7 коментара:

 1. Звучи бодро и патриотично...всъщност са старчески глупости . Запасняците от Елхово ...интересно на какви танкове ще се качат ? Поредния олигофрен...

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Аз съм един от заоасняците в Елхово, и те уверявам, че полковника казва самата истина! Обучен съм да срелям в движение по движещи се цели, и вярвай ми, че рядко пропускам!

   Изтриване
 2. няма лошо, но както каза колегата... от къде ще стреляме... с какво ? няма техника няма нищо всички поделения, ако не броим настоящите подчинени на Съвместното командване, са закрити.

  ОтговорИзтриване
 3. Този полковник е говорил тези глупости сигурно на петата ракия. Абе бие българите хептен изперкахте от глад и мизерия. В случай на война само за 2 часа турската авиация ще унищожи цялата ви наземна ПВО .Няколко вълни с бомбардиране на цивилните квартали на Пловдив, Бургаз и Варна и сте клекнали. На Първа Турска армия дори няма да се наложи да влезе в бой.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Дааа! За съжаление е така. Вече нямаме читава армия, а да се разчита на запасняците е смешно, колкото и да бяхме добри, годинките си казват думата :(

   Изтриване
 4. В момента българската армия разполага с общо със 160 танка, 378 бронирани машини и 192 артилерийски установки. Достатъчни са 2000 запасняци от Елхово, за да смачкаме 20000 турска армия за няколко дни!

  ОтговорИзтриване
 5. А иначе и ние и турците сме пълноправни членове на НАТО, по тази причина няма как да воюваме помежду си (въпреки че ме сърбят ръцете).

  ОтговорИзтриване

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1