След като в края на миналата година Румен Радев определи предложението на Министрите на отбраната и на икономиката да се преговоря със САЩ за изтребител F-16 като триумф на лобизма и финал на автокрацията, днес той беше принуден отново да отговори на нападките на Цветан Цветанов направени по негов адрес на вчерашния конфрес на ГЕРБ .
"Това освен, че беше триумф на лобизма си беше и чист натиск от САЩ. Eдин наш политик и то от Вашингтон – Цветан Цветанов, вече предопредели избора. Министър-председателят също каза точната си дума. Неслучайно в навечерието на празника на ВВС аз призовах министър-председателя, министрите и депутатите да запазят радиомълчание, докато приключи процедурата, защото така се прави в цял свят".
"Виждаме, че за пореден път кабинетът харчи огромни суми от държавната хазна без правила и често по личното усмотрение на министър-председателя, допълни по темата Радев. Президентът завърши коментара си със следния риторичен въпрос: „Когато аз бях млад летец по времето на Варшавския договор с 400 самолета трябваше да задържим 6 часа евентуална турска офанзива. Какво се очаква да направим днес с 8 броя F-16?”


0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1