Руски спецчасти направиха днес показно как трябва да се справят с ромския проблем, катуните и кражбите. Около 500 маскирани и тежко въоръжени служители днес нахлуха в Плеханово.Акцията на спецчастите бе предизвикана от циганска атака срещу служители на газова компания, които били нападнати с камъни. Ромите реагирали така, защото се наложило да бъде изключено газоподаването им, към което се прикачили незаконно, без да си плащат.

Всичко започнало, след като на 15 март селцето останало без газоподаване, защото при незаконно прикачване към газопровода в него попаднала вода. На място дошли служители на Газпром, които осъществили множество опити за прикачване към газопровода. Така те решили да прекъсват захранването.

На следващия ден около сто жители на Плеханово отишли да протестират пред местната администрация на „Газпром” и започнали да замерят служители с камъни и да хвърлят коктейли „Молотов”. Накрая се стигнало до днешната акция на спецчастите.
 Тежко въоръжените мъже получили заповед да използват всички средства, за да потушат ромските бунтове.Медиите в Русия коментират, че циганската общност живее в Плеханово от 60-те години и вече е наложила своите правила. Не плащат сметки и ако някой реши да ги санкционира, започват бунтове и прибягват до насилие. Къщите на ромите отдавна са предвидени за събаряне, но при всеки опит на властите стават безредици.
Прочетете още

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1