Aктьорът Иван Ласкин почина днес сутринта на 48-годишна възраст.
До последния момент близките му търсиха донор за трансплантация.

Той отдавна имаше сериозни здравословни проблеми. В средата на септември бе приет по спешност във Втора градска болница.

Ласкин бе настанен в отделението по гастроентерология. Две седмици преди това актьорът понесе голяма загуба - баща му Славчо почина след кратко боледуване. А това се отразило доста тежко на актьора, разказаха тогава близки до него.

През февруари 2016 г. той бе приет в спешното отделение на Университетската болница в Плевен. Тогава не успял да се качи на сцената на плевенския драматичен театър и влиза в болницата, където минава прегледи и изследвания. Сам казва, че границата, която никога не е прекрачвал, е да излезе пиян на сцената, за разлика от други негови колеги.

Същата година за първи път публично призна за проблемите си.

"Аз съм алкохолик, боря се! Имам проблеми с алкохола. Тежък проблем. Пия много", призна той. - "Казвам го, защото това е първият начин, по който да започна лечението. Никой не знае как се случва. Идва изведнъж. Никога не съм се излагал на представление, но съм изключителен алкохолик и пияница", каза Ласкин.

И обясни, че пие, защото нищо край него не му харесва, защото държавата не цени труда на талантите и младите. Смята да направи всичко възможно да изпрати и двете си деца в чужбина, за да ги спаси.

В интервюто си той заяви категоричното си намерение да се пребори с пиянството си.

"Ако ще, да ми се пръсне трътката. Боря се и ще се боря! Проф. Григоров и д-р Цонев ще ме спасяват. Искам да го призная, защото това е мъжка постъпка", добави още актьорът.

И тогава, и до последно до него неотлъчно е голямата му любов - актрисата Александра Сърчаджиева. Той често казваше колко силно я обича, пишеше й мили послания в личния си профил във Faceboo: "Толкова те обичам, че само когато съм с теб, не съм егоист. Толкова те обичам, защото ме правиш добър и нежен, защото цериш просташкия ми характер само с поглед... защото те обичам! Обичам тайнството ти на честен човек и някои релефи от тялото ти, за които няма да споделя. Обичам дишането срещу лицето ми, когато спиш и аз те гледам! Обичам да те галя и ти да се усмихваш насън".

Ласкин има множество роли в театъра, снимал е в български и чужди  филми.

През 1986 г. детският сериал "Васко да гама от село Рупча" го превръща в най-популярното момче у нас.

По-късно завършва ВИТИЗ. Помнят се ролите му и в сериали като "Хайка за вълци" и "Дунав мост".

Прочетете още

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1