Бившата жена на руския президент Владимир Путин Людмила Очеретная е купила и продала участъци земя в елитното вилно селище „Милениум парк“ край Москва. Това показвали данните от проучване на Центъра за разследване на корупцията и организираната престъпност, според който размерът на сделката се оценява на стотици милиони рубли. През 2016 г. Очеретная купила в споменатото селище осем участъка с обща площ от 2,5 хектара.

По различни оценки тяхната стойност се движи в диапазона между 384 до 432 милиона рубли, или между 4,8 и 6 млн. евро. През януари 2016 г. станало известно още, че бившата първа дама на Русия притежава и апартамент в района „Василевский остров“ в Санкт Петербург с площ от 139 кв.м. Пресата уточнява, че преди това тази квартира е била собственост на семейство Путини.

През април 2017 г. антикорупционният център съобщи, че Людмила и Алексей Очеретний притежават и вила във френския град Англет, в близост до курорта Биариц. През юни миналата година зам.-кметът на Биариц заяви, че в местността дом е купил и бизнесменът Кирил Шамалов, който доскоро беше женен за Катерина Тихонова, която пък се спряга от западните медии за дъщеря на Путин.

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1