Над 91 000 лева и златни накити предал на представили се за мними полицаи телефонни измамници 71-годишен столичанин, става ясно от съобщение на пресцентъра на МВР.

Днес бе съобщено името на потърпевшия , както и подробности за измамата…

Архитект Светослав Стоилов е заможният столичанин, който натика торба с близо 100 бона и много злато в паднало дърво край Транспортна болница в София. Това стана ясно по време на брифинг пред сградата на СДВР.

 Към 13.30 часа на 5 февруари той е потърсил помощ в полицията.

Пред служителите на реда той обяснил, че на 25 януари т.г. непознат го потърсил на домашния телефон, представил се за полицай, обяснил, че в момента се провежда операция за залавяне на телефонни измамници и успял да го убеди, че неговата помощ ще е от съществено значение.

Мъжът събрал наличните в дома си златни накити и сумата от 91 540 лева, които по предварителна уговорка прибрал в плик и оставил до паднало дърво в близката градинка.

По случая е образувано досъдебно производство, в рамките на което са предприети оперативно-издирвателни действия с цел установяване и задържане на извършителите на престъплението.

От полицията отново напомнят: Не се доверявайте на обаждане от непознати! Не давайте пари, поискани по телефона! Свържете се с ваши близки, съобщете на тел. 112!

Канал 3, Блиц

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1