Д-р Красимира Димитрова шокира цяла България, когато през май 2010 година, когато беше на 62 години, роди две момиченца. Близначетата Мери и Жаклин бяха изродени секцио и бяха недоносени - съответно с тегло 900 и 500 г.
Впоследствие Жаклин почина въпреки тежка операция на червата и денонощните медицински грижи. След стабилизиране на състоянието й Мери беше преместена в столицата, където единствено можеше да й бъде проведена специализирана очна терапия. Проблемите на детето с очите започнаха още при раждането, защото е недоносено.
Хора от обкръжението на най-възрастната наша родилка разказаха, че момиченцето вече боледува много по-малко, но майка му продължава да е притеснена и затова все още не бърза да го пуска на училище, въпреки че е на 10 години. Иначе Мери продължава да ходи на очни прегледи поне 2 пъти годишно и да носи очила, за да вижда по-добре. Според съседите на Димитрова на пръв поглед здравословното състояние на детенцето е задоволително - боледува си, но не постоянно.
В същото време русенката мисли за бъдещето й. Още отсега се е заела да търси добро училище за Мери и проучва кога са сроковете за подаване на документи. Димитрова искала да направи правилен избор на учебно заведение, където детето ще се чувства комфортно и няма да има по-различно отношение към него заради възрастната му майка.
Съседите на Димитрова в Русе й оказват сериозна подкрепа в отглеждането на 9-годишната Мери.
На моменти тя усещала, че сякаш я напускали силите, и затова се доверявала на комшиите, когато имала нужда да се пазаруват хранителни продукти. Нейните познати съдействали и за намирането на дрешки за момиченцето, за да се спестят пари.
Съседите понякога дори извеждали детето на площадката и под зоркия им поглед я оставяли да си играе с връстниците си на катерушките.

Прочетете още

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1