Вижте корумпираното идиотско правосъдие какво представлява в България. Бивш депутат от ДПС е откраднал 9 млн. лв. от хазната и се разминава само с условна присъда, докато обикновен човек задигнал чанта с ябълки на обща стойност 11,90 лв. искат да го осъдят на 8 години затвор.

Ненормалщината в българското корумпирано правосъдие е факт! Бившият депутат от ДПС Щерьо Щерев получил условна присъда от 10 месеца и 21 дни за това, че е източил от държавната хазна близо 9 млн. лева. Щерьо Щерев превел парите по сметки в чужбина, използвайки повече от 70 фалшиви документа, съобщава Нова Телевизия.
В същото време окръжната прокуратура във Велико Търново е поискала 8 г. затвор за кражбата на 1 кг. ябълки. Престъплениети било извършено на 16 декември 2013 г., когато крадецът на име Антон Иванов задигнал дамска чанта с ябълки, които били на стойност 11,90 лв.

На практика излиза, че според тъпоумното ни правосъдие е по-добре да задигнеш 9 млн. лв. от държавната хазна и да се разминеш с условна присъда, отколкото да откраднеш кило ябълки и да искат да лежиш 8 г. в затвора. Едва ли има по света аналогия на подобна идиотщина, като тази в България.

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1