Бизнесменът, Вячеслав Платон, осъден за финансови измами, чрез своите адвокати предаде съобщение, което беше публикувано от негово име в социалната мрежа. В обръщението си Платон разказа за причината за напускането на бившия шеф на Националната банка на Молдова Серджиу Чокля и за неотдавнашната сделка за покупка на Moldindconbank.
Платон пише, още, че зад българската компания, която е купила мажоритарния пакет в "Молдиндконбанк", е лидерът на Демократическата партия - олигархът Влад Плахотнюк.
Според Платон активите са продадени, тъй като властите подготвят нова банкова измама.
Не минаха и два месеца, от момента когато стана известна причината за оставката на ръководителя на Националната банка на Молдова, Сергджиу Чокли. Не желаейки да участва в пореданата афера  на Влад  Плахотнюк с кражбата на поредна банка, Чокля не се съгласи да даде разрешение  на митичните българи за покупката на „ Молдиндонбанк”. Тук не е нужно да си особен умен, за да разбереш, че зад ушите на българите Плахотнюк се крият тези на Плахотнюк.
Първоначално Чокля отказва  на тези псевдо-българи в претенциите към "Викториябанк", а след това и към "Агробанк".
След което категорично отказва да участватв грабежа на Молдиндонбанк. " .
И тук търпенето на олигархът Влад Плахотнюк приключва. И светкавично на мястото на Чокля се намира къде по-сговорчиво момче",- се казва в публикацията, в която се оказва, че има и българска следа.
Тук е моментът да се напомни, че през 2017 година Вячеслав Платон е  осъден на 18 години затвор по делото за  на изтегляне на пари от "BEM"и е признат за виновен в пране на пари в особено крупни размери.. Няколко месеца по-късно, бизнесменът получава втора присъда  за 12 години лишаване от свобода  вече по делото с"Moldasig". Предприемачът не признава вината си, смятайки причината за присъдите му за политическа разправа, чийто поръчител е лидера на ДПМ Влад Плахотнюк.

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1