Пламен Пасков, Фейсбук:
Колониална деиндустриализация: нагледно, в цифри.
Сами си го избрахме.
И пак сами си го търпим.
От глупост, скудоумие, нерешителност, и мижитурство
Прочетете още

2 коментара:

 1. Амда вече за енти път пишат неща, за които е очевидно че са неверни или си има обяснение. Ето например са писали, че сега не произвеждаме сода, което си е измама или в най-добрия случай неграмотност на авторите. В момента произвеждаме около 1 милион тона сода годишно - колкото и по времето на соца (в най-добрите години). Фабриката от времето на соца си работи и е приватизирана много добре, има западен собственик. И за инфо - тя е най-голямата в европа и трета или четвърта в света. Но нали тука са им наредили са пишат лъжи - затова стои голямо заглавие как са ни колониализирали от запада и са ни затрили фабриките. Както се вижда тази не е затрита, въпреки че е продадена на западен собственик. (Всичко това може да се провери за минути в интернет!)
  За спада в някои производства, например електро- и мотокари си има обяснение. Това е разпадането на СИВ и отказа на бившите членки на СИВ да купуват нашите електрокари. И това още по времето, когато заводите са все още държавни и още не са приватизирани (1990-91г.). Същата история и с доматите и краставиците. Повече може да прочетете например в отчетите на БНБ за 1991 година. : https://kiselec1.blogspot.com/2019/02/1980_9.html
  На авторите тук са им платили явно да разпространяват пропагандни лъжи, които нямат нищо общо с действителността.
  За всичко прочетено на този сайт соцбг и групата във фейса може да приемете, че е с цел измама и проверявайте в интернет или от други източници!

  ОтговорИзтриване
 2. За тези които сами не могат да мислят и да търсят информация в интернет: https://www.unglobalcompact.bg/?p=5497
  Задайте си въпроса, защо в статията пише, че не произвеждаме сода, а на линка, който съм пуснал соди девня има капацитет до 1,5 милиона тона годишно. Т.е производството е на нивото от едно време и даже малко по-високо.
  Отговорът е -защото са им платили да ви мамят, те разчитат на това, че повечето българи не могат да мислят и не проверяват информацията, която са прочели. И се хващат на най-елементарни трикове.
  Още факти, които ми хрумват без много проверки. Ябълки и грозде все още има, макар и не на нивата от едно време. А тук не са ги дали. Броят на овцете започва да спада драстично още по времето на соца. Значителна част от тях са били в частни ръце. Сега просто няма кой да ги гледа. Вие бихте ли ринали лайна?
  И много други такива примери .....

  ОтговорИзтриване

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1