Ако богатите бизнесмени харесват големите джипове или луксозните лимузини, то те купуват на децата си бързи и спортни автомобили. С тях те показват на приятелите си на какво са способни.

19 от най-богатите наследници са ученици на 18 и 19-годишна възраст. След като получат шофьорски книжки те не чакат да се снабдят с нови автомобили и то не какви.
Бързи коли за над 800 000 лева горят по 30-40 литра бензин за 100км пробег, а годишните им разходи за поддръжка, застраховка и др. понякога надвишават 100 000лв.

Тези автомобили са от марки като Ferrari, Bugatti, Lamborghini, Bentley и Rolls-Royce.
Възможностите им са високи скорости до над 400км/ч. и ускорение от 0 до 100км/ч. за по-малко от 3 секунди.

Какво е влиянието, което могат да предизвикат тези бързи коли върху собствениците им и върху обществото

  • Носят риск от Пътно-транспортни произшествия
  • Влиаят върху психиката на младите шофьори
  • Създават се изкуствени лидери
Риск от ПТП
Днес е спорно дали шофьорските курсове успяват да дадат нужната подготовка на хората, които получават свидетелство за управление на МПС. Младият водач с нова книжка няма нужния опит да управлява автомобил. Дори оставянето му да шофира сам в първите 10 000км носи сериозни рискове.
Тези автомобили развиват високи скорости за много кратко време. В ръцете на безотговорни младежи те могат да се превърнат в смъртоносни оръжия, както за водачите и пасажерите, така и за околните.

Рискът от фатален резултат с такъв автомобил е много по-висок, отколкото с много по-слаб и бавен.
Влияние върху психиката на младежите
В повечето случаи тези ученици не са извършили нужните постижения, които да заслужат скъпите подаръци. Те не могат да оценят стойността им, което влияе силно негативно върху психиката им.
В бъдещото си развитие тези ученици много трудно ще се научат да управляват пари, ресурси и хора.
Такъв тип възпитание в други държави е показало, че много младежи възпитавани по този начин не успяват да се реализират в обществото.
Изкуствени лидери
Благодарение на скъпите си подаръци, богатите младежи се превръщат в лидери сред заобикалящите ги връстници, но нямат лидерски качества. Към тях се създава доверие, което те не заслужават, а това вреди на социалните групи, в които те членуват.
podoko.eu

Прочетете още

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

АРХИВ 1